čtvrtek 2. ledna 2014

Silvestrovské radovánky

Všude samé bilancování a předsevzetí a já si ještě nestačila ani uvědomit, že loňský rok vážně skončil a ten letošní právě startuje.

Nicméně rok předešlý jsme myslím zakončili, když ne velkolepě, tak rozhodně příjemně.

Odpoledne bylo vyhrazeno pro oslavu Matýskových čtvrtých narozenin.

A k oslavě samozřejmě patří dort. Zatím jsem ho pokaždé pekla sama. Ale když si Matýsek poručil dort letadlový, s oblíbenými hrdiny z filmu Letadla, uvažovala jsem o zbabělém ústupu. Nakonec jsem se hecla.

V plánu bylo vytvořit travní porost, na něm dopravní kužely, mezi ně píchnout papírového Práška na špejli (jako že lítá) a na zem papírového Skippera. To vše bez elegantní marcipánové hmoty, kterou u nás nikdo nejí.

Idea celkem dobrá. Provedení tristní.

Krém ne a ne řádně tuhnout. Barvy charakteru mdlého. A kužely ze všeho nejvíce připomínaly tři pruhovaná ňadra s lentilkou místo bradavky.

Nicméně Matýsek, oslněn honbou za pokladem, která vyvrcholila nálezem dárků, hromadnou gratulací a sfouknutím svíček, si žádných nedostatků nepovšiml. Uvidíme, jak dlouho bude takto milosrdným k mému cukrářskému packalství.




Vrchol podvečerního programu si vzali na starost nebiotatínek Áda a brácha Dejv. Vznikl tak velice hlučný rodinný band tvořený dvěma kytarami, vařečkami, bubínky, flétničkou a dalšími chrastícími či jiný zvuk vydávajícími nástroji. Účast byla povinná pro všechny.

Repertoár (jedna píseň) byl, pravda, trochu chudší. Ale to nic nemění na skutečnosti, že jako rodinný band bychom jistě oslnily (nebo ohlušily) nejednoho diváka.






Po vyčerpávající hudební produkci děti odpadly. Přišel čas dospělých.

Bez alkoholu, zato s novou společenskou hrou zvanou Pictomania, která nám zřejmě svou rozkošnou hektičností úspěšně zadělala na žaludeční vředy. V její prospěch ale hovoří fakt, že jsme díky ní prošvihli půlnoc a do nového roku se tak vyloženě prosmáli a prohráli.

Finiš přišel kolem třetí hodiny ranní, kdy jsme si ťukli vodou a rozešli či rozjeli se do svých postelí.

Suma sumárum, byl to krásný konec roku. Kéž by předznamenal i stejně milý a veselý rok následující.

4 komentáře:

  1. Pane jo, to je alespoň Silvestr! Rodinný band je mi mooooc sympatický, čas od času něco takového pořádáme u ohně taky.
    Přeju do nového roku Tobě a celé rodině všecko nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, díky! :-)
      Jo, rodinný band, to je zábava nejzábavnější :-) Jsem ráda, že děti tíhnou k muzicírování už te´d :-)

      Vymazat
  2. Ten dort je náhodou parádní!! A pro děti je pořád lepší méně dokonalý dort od mámy než sebehezčí z cukrárny ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Snad si Maty bude ještě nějakou dobu myslet totéž :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)