pátek 31. ledna 2014

Proti stesku s andělem

Jak si tak zpětně pročítám své poslední články, musím uznat, že vypadám jako mnohem labilnější hysterka než ve skutečnosti jsem. To asi ty hormóny. 

Nicméně velice děkuji za všechny milé i podnětné komentáře ke školkové tématice. A slavnostně slibuji, že jsem připravena pustit svou školkománii z hlavy. K úlevě své, Matýskově a jistě i vaší, čtenářské.

Jen jedna maličkost...

Když už jsme u toho stýskání (děkuji za praktické tipy), za sebe přidávám ještě dvě protistýskací a zabezpečovací metody. Jen předem upozorňuji, že to není nic pro zarputilé skeptiky a nevěřící ateisty. Ti mě asi budou mít za cvoka.

V první řadě jsou to totiž andílci opatrovníčci, jak jim říká Matýsek.

Tak nějak přirozeně u nás andělská tématika prolíná všedním životem, tedy i veškerými potenciálně stýskacími situacemi, bolestivými zákroky nebo jen skleslými náladami. A tak jsme andělské průvodce zapojili samozřejmě i do školky. Matýsek proto ví, že není nikdy sám a tohle vědomí mu celkem pomáhá v mírnějších fázích stesku.

Po školce mi pak hlásí, že mu andílek seděl celou dobu na rameni, a že dneska měl zelenou barvu a malý křídla. Občas mu jich tam vysedává třeba i deset. To asi když je splín extrémní. Každopádně poslouchat náš rozhovor někdo nezainteresovaný, asi volá Chocholouška.

A to není všechno!

(Jestli už na vás byli moc andělé, raději přestaňte číst. Bude to ještě praštěnější.)

S dětmi totiž využíváme takzvanou protistýskací srdeční poštu. Funguje spolehlivě, bez čekání a bez poplatků!

Stačí totiž jen se trochu zastavit a poslat ze srdce vlastního, do srdce adresátova láskyplný paprsek spolu s dopisem obsahujícím například pusu, pohlazení nebo malé polechtání. Odpověď v podobě cinkajícího paprsku přinášejícího pusu či objetí na oplátku, přijde jistě záhy.

Levné, rychlé, fantazií posvěcené.

Maty i Ami jsou v tomto směru opravdu vynalézaví a srdeční poštou mi tak chodí věci nevídané, alespoň dle jejich dobrozdání.

Až přijdeme na další bláznivé leč účinné triky, dáme jistě vědět. 

Zatím vám srdeční poštou posílám přání dobrého rána a doufám, že mi i přes hormonální výkyvy a antiracionální články zachováte přízeň. Hezký den!


Krásná andělská knížka pro děti :-)

7 komentářů:

  1. Je to moc hezké amilé... Doposud jsem nikdy neměla potřebu uchylovat se k andělům a stejně tak bych nevolala Chocholouška. Můj pohled na svět je totiž jakýmsi smíšením vědeckého a spirituálního přístupu, za což jsem moc ráda.:)

    Tvůj přístup k dětem se mi velmi líbí - často se mi při čtení tvých článků do duše vkrádá pocit, pro nějž se mi nejvíce hodí označení mírumilovný.:-) No a jak je známo: pocity bývaj mnohdy intenzívnější než kdejaká racionální úvaha.
    Krásný den.

    Verča

    OdpovědětVymazat
  2. Já sice na andílky moc nejsem, ale v rámci protistýskavých "fíglů" mi to přijde geniální. Nemluvě o tom, že ono to je vlastně někde na hluboké úrovni podle mě v jistém slova smyslu skutečně pravda :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Barunko milá,konečně u Tebe a zase tolik lásky:-)
    Hormony,nehormony,jsi skvělá máma a andělé jsou a basta.-)
    Bi

    OdpovědětVymazat
  4. :-) úplně jsi mi připomněla, jak jsem si pokaždé, když jsem byla někde bez rodičů, večer sedla na posteli a směrem, který jsem tušila domov poslala každému pusu a pak se ptala, jestli je chytali.

    OdpovědětVymazat
  5. Maminka nás učila odmalička věřit na anděly strážné. Jsem jí za to moc vděčná.
    Tvé protistýskací metody jsou úžasné :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)