pondělí 6. ledna 2014

Léčba melancholikova

Mlhavo sychravé počasí, těhotenské hormony a konecprázdninová neděle. To je kombinace, která dokáže namíchat ultrasilný koktejl depresivní nálady a melancholie. Alespoň u mě určitě.

Včera jsem se proto potácela jak tělo bez duše, s bolavou hlavou a s představou, že pozitivní myšlení je kravina a stejně nepomáhá. Věřte mi, potkat byste mě v tomhle rozpoložení nechtěli. I děti a muž se mi vyhýbali. Naštěstí.

Ale neděle pominula, bolest hlavy se zmírnila, dnes ráno si na nebe probojovalo cestu slunce a moje nálada se tak přehoupla do roviny protivného optimismu.

Celá rozjásaná jsem proto mírně zpruzené děti, které by si raději hrály doma s mašinkami, vytáhla ven. Aspoň do obchodu pro rohlíky.

K mému překvapení se rozhodly jít po svých. Oba. Což je šokující zejména v případě Matýskově, neboť náš chlapec, od doby co opustil kočárek, používal k přesunům výhradně odrážecí vozidla všeho druhu. Dnes jsme však vyrazili pěškobusem.

A světe div se! 

Nikdo nekňoural. (Pominu-li okamžik, kdy si Amálka svým zbrklým během přes zamrzlou kaluž, málem přivodila otřes mozku.) Hodně jsme se smáli. A domů jsme se vrátily až o tři a půl hodiny později.

Tohle jarní počasí zkrátka dělá divy!



10 komentářů:

  1. Barunka, snáď som to správne pochopila, budete mať bábätko? Možno mi to v nejakých predchádzajúcich príspevkoch uniklo. Tak to srdečne blahoželám. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, pochopila jsi správně :-) A moc děkuju :-)

      Vymazat
  2. Hodně štěstí a krásně píšete.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Len, díky, to mě těší :-)
      Však já si u tebe zase nesmírně ráda prohlížím... :-)

      Vymazat
  4. Není divu v těch zlomech počasí, že i na nás to působí "zlomově":-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, počasí blázní, jak by pak člověk mohl zůstat v klidu :-)

      Vymazat
  5. No, tak to já na melancholickou náladu trpím dneska. Zkouškový období, takže 'lehce' nestíhám, a k tomu mi od rána hlava přímo třeští a odmítá toho nechat, takže se totálně nejsem schopná soustředit... =/ Doufám, že zítra to bude lepší. Je fajn, že ty ses toho zbavila tak snadno... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to držím palce a přeju nový příliv energie!!! :-)
      Mě už asi nic jiného nezbývá, nějak mám pocit, že na velký patlání se ve vlastních splínovitých duševních pochodech nemám s dětmi prostor :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)