pátek 10. ledna 2014

Definitivní konec Vánoc



V tomhle jarním počasí, které u nás za okny od pondělí panuje, se rozplynuly i poslední zbytky povánoční atmosféry. Naštěstí. 

Obvykle totiž po svátcích propadám chmurám. Jelikož Vánoce, které pro mě představují snad jediné zimní pozitivum, nastanou zase až za rok. Jaro je daleko. A přede mnou nespočet studených dní s minimem slunce a maximem chladu, který snáším obzvláště nelibě.

Letos si však roční období zřejmě přehodily směny, a tak se zdá, že teď v lednu se můžeme radovat z jara a sníh přijde asi až v květnu.

Ačkoli, kdyby si letos zima vzala celoroční dovolenou, vůbec by mi to nevadilo.

Ať tak či tak, vánočním dekoracím již odzvonilo. Tedy alespoň těm nejvýraznějším, jako je stromeček. A já mám chuť vylepovat do oken místo vloček kytky.

Odstrojování stromku, pro mě definitivní konec Vánoc, jsme si tentokrát vzali ven. Hned to bylo vesejší a žádné smutky se tak nedostavily.

Tak snad mi to jarní naladění vydrží co nejdéle a ke slunečnímu svitu vysílám prosbu: Jen houšť!



4 komentáře:

  1. U nás dnes též po několika vysloveně nechutných dnech krásné svítí! Vítr sice pofukuje studený, ale nevadí - je příjemné vidět z okna dál, než k rohu sousedního domu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se u vás sluníčko zdrží co nejdéle :-)

      Vymazat
  2. No my si ešte stromček ponecháme aj ozdoby na oknách, aj ked to slniečko navštívilo aj nás. Lenka,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, však já si taky většinu pracně rozmístěných ozdob nechávám :-) Ale stromeček už nám poněkud překážel v rozletu :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)