neděle 28. října 2012

Sněžný víkend

První sníh.
Tohle slovní spojení je slyšet ze všech stran. Vládne televizi, internetu i domácím hovorům. Není tedy divu, že i náš víkend se nesl ve znamení tohoto rozmaru počasí.
V sobotu jsme, za deště, vyrazili na oběd do restaurace. Po obědě jsme, za mírného sněžení vyrazili na výstavu mašinek. A z auta na nádraží jsme se už prodírali hotovou chumelenicí.
Díky ní jsme zjistili, že Matýsek bude zřejmě po mamince. Protože jakmile mu na tvářích přistály první sněhové vločky a vítr se do něj rázně opřel, začal pištět: „Fůůůůj, zimu nechci! Léto chci!“
A taky jsme byli konfrontováni se skutečností, že na zimu nejsme, zejména co do oblečení, vůbec připraveni. Po mašinkách jsme proto svěřili děti babičce, nadšené, že bude mít vnoučátka chvíli pro sebe. A vyrazili do nejbližšího obchoďáku.
Po dvou hodinách strávených v obchodním centru jsme se vrátili ve stádiu počáteční sociální fobie. A přivítala nás babička již ne tak nadšená, malinko zpocená a ráda odevzdávající děti zpět do naší péče. Vůbec se jí nedivím a velice ji obdivuji za statečnost, se kterou mi nabídla hlídání v době mé příští výuky.
Po hektické sobotě jsme se rozhodli strávit neděli doma u kamen.
Po pravdě řečeno, o moc klidnější den jsme si neužili.
O odpočinku se nedá mluvit už vůbec.
Ale Matýska jsme donutili podívat se sněhovému nepříteli tváří v tvář. A jeho nadšení ze sněhových koulí a ničení maminčiných pokusů o stavbu sněhuláka bylo dostatečně nakažlivé, abychom nabyli dojmu, že jsme víkend vlastně zase prožili jenom s úsměvem.








4 komentáře:

  1. Můj syn včera běhal u okna a křičel:"Podzim lže! Není to fér!" Má dost vyhraněné vyjadřování.
    Pak už jen konstatoval, že je to jako tři roční období dohromady. Podzim zima jaro.
    Co dodat. jako vždy měl pravdu:-(
    Chci ZPÁTKY PODZIM BAREVNÝ A MELODII ŠUSTÍCÍHO LISTÍ!!!!!!!!!!!!!
    Mája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Májo, tvůj syn je fakt vtipný a má trefné postřehy :-)
      Každopádně, já bych už raději jaro :-)

      Vymazat
  2. To je zas tak milý článek, Báro! Vidím, že Matýsek je "létomil", ale počkej, až začne bobovat a sáňkovat a bruslit! To pak bude sníh milovat stejně jako já. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, děkuji :-)
      No, jestli bude aspoň trochu po hokej hrajícím strýčkovi, tak se o jeho zálibu v zimě vážně nemusím bát :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)