neděle 14. října 2012

Bernie jde do školy

Naše psí princátko Bernie začalo chodit do školy. Do té psí samozřejmě.
Taky už bylo na čase. Nějak se nám totiž v okolí nevyskytují psi větší a silnějsí a Bernie tak trochu nabyl dojmu, že je totální borec a že na všechny kouká svrchu.
Na cvičáku se jako první seznámil s krásnou novofunlanďankou. Přítulnou, milou a obří.
Tahle prostorově výrazná psí slečna konečně Berniemu ukázala, že zas takový borec není. Že existují psi daleko větší a mnohem silnější. A že někdy je lepší sklapnout patky a přestat dělat frajera.
Jinak ovšem Bernie dostal dokonce pochvalu, že paničku pěkně fixuje. (To tedy ano, nemůžu bez něj jít občas ani na záchod.) A že je vidět, že doma cvičí. (To je taky fakt. Odkoukal to dokonce i Matýsek. Nedávno se rozkročil, postavil se ke mě zády se sušenkou v ruce a se slovy „maminko sklz!“ vyžadoval, abych mu proběhla mezi nohama jako to dělává Bernie. Nakonec jsem byla i pochválena. „Maminko, hodná, šikulka!“)
Bernie je taky šikulka a většinu povelů pěkně zvládá. Až na chůzi u nohy. Nohu totiž zaměňuje za kočárek a rovná se hezky podle kočárku. Ale to taky vypilujem.
Mě především těší Bernieho kladný vztah k dětem. A to Amálka Bernieho trpělivost leckdy opravdu zkouší.
Jednou jsem ji přistihla jak tahá Bernieho za jazyk a do ucha mu zkouší propašovat piškot. Bernie u toho jen zívl, sebral piškot, překročil Amálku a odkráčel od malé záškodnice pryč. Jindy si Amálka dělá z Bernieho stupátko a vylézá přes něj na gauč či jiná nedosažitelná místa. Na oplátku za trpělivost mu pak Amálka hází v nestřežených okamžicích své jídlo pod stůl. Asi mají nějakou tajnou dohodu o spolupráci.
Matýsek už je rozumnější a Bernieho se pokouší cvičit. Ten ho má sice na háku, ale pamlskem nepohrdne. Navíc má Bernie v Matýskovi zaníceného ochránce. Jakmile na Bernieho někdo zvýší hlas Matýsek dotyčného blahosklonně informuje, že „Bendý“ je teprve „štěňáko“ a tudíž netřeba se rozčilovat.
No, na tom se sice názorově neshodneme, ale co. Hlavně že se mají rádi.
...
Psí kamarád, ten je príma,
ničeho se nelekne,
ať je teplo nebo zima,
ne mi nikdy neřekne.
...







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář :-)