pondělí 27. května 2013

Moje mUčení

Facebookem teď letí rozkošná veršovánka. Dokonale vystihuje současné společenské naladění i těch 6 ˚C venku. S dovolením si ji od neznámého autora zapůjčím.

Březen – za kamna vlezem
Duben – ještě tam budem
Květen – topím jak kretén

Normálně bych to asi ani nezaregistrovala, ale v současnosti trávím prokrastinací více času než je zdrávo. A dokonce i facebook, který běžně k mým žroutům času nepatří, se stává vhodnou záminkou proto, abych učení ještě o minutku odložila.

Do učení se mi nechce tak moc, že jsem dokonce začala cvičit!


Zdroj

Každý den půlhodinka s Jillian Michaells. Její 30 day shred už obletělo blogosféru třikrát tam a zpět. 

Když už jsem na ni ve vodách internetu narazila zhruba po stopadesátéprvní a do tajů speciální pedagogiky se mi stále pronikat nechtělo. Řekla jsem si, že je nejvyšší čas začít pracovat na tom, aby si mě okolí v létě u vody nepletlo s těhotnou.

Pustila jsem se tedy do cvičení. Činky nemaje, vzala jsem zavděk flaškami s vodou. A s nadšením se na to klikování, poskakování a sklapovačkování vrhla.

Po třiceti minutách jsem si ještě ráda vlezla do vany s otázkami ze specky.

Momentálně jsem tedy již čtrnáctým dnem ve stavu, kdy se učení i cvičení stalo mým mučením.

Ale s učením přestat nemůžu. Ne do příštího týdne.

A s cvičením přestat nechci. Při životě mě i přes natažený vaz pod kolenem, bolavé břišní svalstvo a zmasakrovaný kotník (přičemž pokulhávání jím způsobené mi přineslo přezdívku Joffreye), drží jen vidina vysportované krasavice v mém zrcadle. Co na tom, že díky nočnímu učení, při němž pořádám zběsilé nájezdy na ledničku, se té vysněné postavy asi nedočkám. Snít je krásná věc.

Jdu tedy snít o tom, že jsem hotový bakalář s ideálními mírami, mořem volného času a hlavou plnou nápadů.

Už aby to bylo :-)

22 komentářů:

  1. Další, kdo bude Jillian cvičit, i kdyby ho to snad mělo nadobro zmrzačit? =D Hodně štěstí, já na ní závislačím už víc jak rok. S přestávkami, ovšem. Podzim byl u mě kupříkladu dost velká mizérie. Ale stejně mě za ten rok stála šestnáct kilo, tak si nemůžu stěžovat... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud mi ten kotník neupadne, cvičím dál :-)
      16 kilo? Páni, to je motivace jak blázen! Až skončím s nočními lednicovými nájezdy, třeba se u mě ta ručička na váze taky vychýlí žádoucím směrem :-) Aspoň trochu :-)

      Vymazat
    2. Jo, jen za první dva a půl měsíce to bylo asi pět nebo šest kilo. A v prvý řadě spousta centimetrů, se starejma kalhotama bych mohla dělat reklamu na přípravky na hubnutí. =D Ale nutno dodat, že moje startovací váha se blížila stovce, u štíhlejších výsledky nezaručeny. =D A samozřejmě to nebylo jen Shredem, po jeho skončení jsem dělala i další Jillianiny programy. Momentálně se mučím u jejího Body Revolution... =D

      Vymazat
    3. Dámy, právě mě to začalo zajímat. Nejde mi ani tak o kila, ale spíš o to, abych byla trochu "pevnější". Nemám sádlíčko, ale postrádám "svaly". Bude to fungovat?

      Vymazat
    4. Mengano, na tohle by to asi fungovat mělo. Ale nejsem fundovaný poradce.
      Každopádně já po těch dvou týdnech pociťuju lepší kondici i to mírné zpevnění, které je ovšem skryto pod tukovými polštářky :-)

      Vymazat
  2. Barunko, máš krásné sny, budu ti držet palce, aby všechno vyšlo.
    Ta veršovačka je úžasná, jdu ji všem rozeslat :-)
    Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-)
      To jo, veršovánka je dokonale úsměvodárná. Ať se známým líbí :-)

      Vymazat
  3. Hezká veršovánka. A cvičení mě nebaví, takže hubnutí asi nehrozí, fňuk. Tak cvič hezky za mě:-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amélko, mě to taky nikdy nebavilo. ALe teď převládla touha trochu se sebou něco dělat a když díky tomu o pár minut oddálím učení... :-)

      Vymazat
  4. Chi chi, já už to cvičení mám stažené na flashce asi 3 týdny, v obýváku připravenou podložku, ale ještě jsem se nedostala k tomu, abych začala cvičit. Tak snad někdy, pořád mám něco důležitějšího na práci, no spíš lenoooru :-))

    To veršíky sedí, ale děs běs, a to jsem už v březnu nakoupila tulipánky, abych přivolala jaro a s vyjimkou několika dní pořád nic :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Aktuální básničce se tady smutně smějeme, mě počasí nevadí,každém si najdu to pozitivní (ale že mi to dalo práci :-)) ale je mi líto naší malé, dětí, tohle není počasí pro jejich celodenní řádění venku.
    Manžel taky krásně prokrastinoval (naštěstí prací na baráku :-)), teď už je to horší, ve čtvrtek státnicuje a mi, přesto, že má dovolenou, ho vidíme jen na snídani, oběd a večeři. Ale tak jak věřím jemu, že to zvládne levou zadní, tak věřím i tobě.
    A cvičení... i přesto, že mám teď pauzu, tak 30 day jsem si odcvičila, sice kvůli zdraví,ne úplně pravidelně. Zhubla jsem cca 2 kila, možná ani to ne, ale zpevnila jsem si nohy a zadek a každý si toho všiml! Takže cvič, úspěch se dostaví, já se k cvičení taky vrátím ,až manžel dostátnicuje :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo s dětmi to je občas doma šílený. Ale já je stejně jednou denně zaigelituju do pláštěnek, gumových kalhot a bot a jdem projíždět na odrážedlech aspoň ty kaluže :-)

      Jo, dovolenou bych taky brala...od dětí a domácích povinností. Ale to nehrozí :-) I když, muž si příští týden bere dovolenou, tak aspoň takhle v tom finiši budu mít snad víc času nepřerušovaně :-)

      A díky za cvičební zkušenost!

      Vymazat
  6. Říkanku už jsem viděla, docela výstižné a pobavilo mě to.

    OdpovědětVymazat
  7. básnička je vtipná :-) jinak já jsem se taky dala na Jillian. Prostě se o ní pořád a všude na ostatních blozích mluvilo, až mě to dostalo a jsem tomu ráda. Protože ta půl hodina denně se prostě dá přežít a člověk má pak supr pocit, že něco pro sebe udělal.
    Báro, tak přeji, ať se Ti splní titul bakalář a k tomu krásná postava a hlava plná nápadů! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kivi, moje řeč! Ta půlhodinka je snesitelná a ten pocit po cvičení k nezaplacení :-)
      A děkuju :-)

      Vymazat
  8. Tak na básničku jsem ještě nenarazila amoc mě pobavila ... rozhodně víc, než pohled z okna :D.
    Ty jsi vážně neuvěřitelná ... prosímtě spíš taky někdy nebo má tvůj den dvakrát tolik hodin než nás, normálních smrtelníků? :).
    Na Jillian jsem zatím narazila asi jen stočtyřicetkrátpětkrát, takže mám ještě čas, aby mě chvíli nechávala klidnou. A hlavně rodina by se asi umlátila smíchy.
    Baru, vydrž. Držím palce, ať to všechno zvládneš a ať se tvé sny splní. Všechny! Jsi na dobré cestě ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, to jen tak vypadá. Přijď k nám a s hrůzou utečeš nad nepořádkem a chaosem, který doma vlivem mých ostatních aktivit panuje :-)
      Ale cvičení jsem si naordinovala na dopoledne. Děti kouzelnou školku v tv a já Jillian na ntb. Moderní domácnost. Jen popravdě ty sklapovačky s Amálkou na břiše nejsou právě nejpčíjemnější :-)
      A moc děkuju :-)

      PS: Muž má zakázáno se na mě při cvičení dívat...asi bych mu už nikdy nepřišla sexy, kdyby mě viděl v těch roztodivných polohách se zavile umíněným výrazem a rudou tváří :-)

      Vymazat
  9. Měla bych také znovu začít cvičit. V poslední době jsem výrazně polevila...
    Držím palce, aby učení šlo dobře:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuju :-)
      Tak držím palce k odhodlání zase se do cvičení pustit :-)

      Vymazat
  10. mám staženo a zatim se odhodlávám, cvičila jsem loni a bylo to super, ale ted ještě nejsem po porodu ok, dost mě bolej kyčle a stydka kost, takže zatím s cvičením vyčkávám

    OdpovědětVymazat
  11. Čím dál víc získávám pocit, že prokrastinace je dost často velmi užitečná! Díky poflakování se na netu jsem začala s angličtinou. A o cvičení s Jilian už taky docela vážně uvažuju:-), ono je to sdílení docela nakažlivé...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)