sobota 1. června 2013

Deštivý dětský den

Být zpruzení z počasí, to je hlavně doména nás, dospěláků. Děti se většinou jen tak rozházet nenechají. A když jim člověk slíbí trochu té komerční zábavy a pak by z toho rád vycouval kvůli monzunům za okny, nemají pro takové srabáctví velké pochopení.

S mužem jsme se proto vzmužili. Děti obalili od hlavy k patě do igelitu. A vybrali jejich prasátka, neboť hotovost nám došla a karty většinou u stánku s cukrovou vatou neberou.

Navlhnout jsme stačili ještě před naloděním do auta. Hlavně za krkem, kam se voda soustřeďuje, když člověk kurtuje děti do sedaček, je to nepříjemné. Ale naložili jsme, vyjeli a na dostihové závodiště se přemístili bez výrazné újmy na náladě všech zúčastněných.



První zastávkou byla tribuna s Michalem. Mágem izolepové zábavy a Matýskovým oblíbencem z Kouzelné školky. Velkým úspěchem se po představení stal pro Matýska zisk Michalova autogramu. Jeden by nevěřil, jak děti sotva odrostlé mateřskému mléku dokážou mít ostré lokty, když jde o fotku jejich Školkového idolu.


Zástavky číslo dva, tři a tak dále, byly již poněkud poznamenány sílícím deštěm. Dětským nadšením a zapálením pro kolotoče by však zřejmě neotřáslo ani tornádo. Tak jsme se ještě nějakou dobu brodili blátem a loužemi. Téměř si navodili hyperglykemický šok požitím tureckého medu neznámého původu. A na závěr si užili jízdu na labutích, při níž nad námi zřejmě někdo otočil uzávěrem vody a dílo mokré zkázy tak dokonal.




Nicméně děti se i přes kaluže v botách a omrzliny na rukou tvářily spokojeně, a tak jsme mohli letošní Den dětí označit za vydařený.

8 komentářů:

  1. jj ty děti neodradí nic, když o tom tak přemýšlím, tak by mě zajímalo, kdy se to tak zlomí, jestli je to pak pubertou, že těm dětem začíná vadit to stejné, co dospělákům jako např. to počasí, možná jo :-)
    Hlavně že jste si to užili, hezkou neděli přeji! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jste odvážní rodiče a to se mi líbí:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, to je u nás :-)! My jsme pro jistotu předem před Andulí o žádný masový akci ani nemukli, takže jsem měla klid na léčení předdovolenkového nachlazení, na druhou stranu ovšem nemáme žádné zážitky a o čem psát :-) :-). Jste drsní!

    OdpovědětVymazat
  4. Bari, je moc fajn, že jste si i přes to deštivé počasí ten Den dětí parádně užili .... moc mě pobavila ta básnička v minulém příspěvku, je trefná a pravdivá, hned jsem jí poslala dál ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Barunko, jste úžasní, že jste to v tom počasí nevzdali. Pravda je, že dětem je počasí většinou šumafuk a když mají navíc šanci vidět na vlastní oči své idoly, nezastaví je nic.
    Moc bych vám přála naše dnešní počasí plné sluníčka a teplot kolem dvaceti. Ale momentálně už zuří liják s bouří

    OdpovědětVymazat
  6. Dobře se tu bavím, živě si to představuji, ha ha.

    OdpovědětVymazat
  7. I přes nepřízeň počasí to byl supr den:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)