úterý 18. září 2012

Jde na mě podzim

Podzim se mi sice líbí, jednak kvůli barevnému listí (vím, je to klišé, ale ono je to vážně hezký!). Jednak kvůli kaštanům, které jsou mou malou žmoulací úchylkou. A v neposlední řadě i proto, že mám narozeniny. Zatím nejsem tak stará, aby mě přibývající roky deprimovaly a tak si dort a dárky náležitě užívám.
Odvrácenou stranou podzimu ovšem bývá nástup ke školním povinnostem. Horšící se počasí. A moje problematické nálady.
Jednou nadšená a otravně veselá. Podruhé zádumčivá a neméně otravně melancholická. Ale pokaždé naprosto mimo, nestíhající, stresující a zapomínající.
Už to není ani vtipné.
Připaluju sušenky, zapomínám obědvat, jezdím všude pozdě, chce se mi brečet i smát a ztrácím klíče.
Dnes jsme kupříkladu opět vyrazili na plavání a já si doma zapomněla nejen Amálčiny plavky, ale také svoje plavky a mobilní telefon.
Následně jsem proto byla div ne pohřešovaná. Plavající v maminčiných zapůjčených plavkách (menších a tím pádem poněkud necudných). A tak vykolejená, že jsem na semaforech stavěla i na zelenou.
Útěchou mi může být fakt, že dnešní den jsem neperlila jen já.
Kamarádka a spoluplavkyně z miminčího plavání dorazila udýchaná čtvrt hodiny po začátku lekce. Načež nám nasupeně vysvětlila, že za její zdržení jsou zodpovědní muži zákona, kteří ji cestou zastavili. Na otázku, zda byla zastavena pro vysokou rychlost, s úsměvem odpověděli, že nikoliv. Prý tu dnes měli samé chlapi, tak chtěli zastavit taky nějakou ženskou. Na to jim kamarádka odvětila, že jsou tím pádem pitomý a ona že spěchá.
Milý policisté ji proto již s kamennými výrazy nechali vystoupit, ukázat doklady, vyndat kočárek a předvést povinnou výbavu. To vše za synkova ostřelování příslušníků nesquikovými kuličkami.
Někdy bych si tak přála být miminem, které se vozí v kočárku, špatné počasí zaspí, povinnosti nemá a problémy řeší tím, že po ostatních hází kuličky s čokoládovou příchutí.

8 komentářů:

  1. zrovna dneska, při sklízení okrasných dýní, jsem o podzimu přemýšlela.

    Také mám podzim moc ráda.
    Také mám narozeniny :)
    Místo kaštanů, které ráda nosím po kapsách, sbíráme ořechy.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky Luci :-)
    Mě čeká sběr dýní v brzké době, ovšem jedlých, a už teď mám z toho množství osypky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já podzimem ožívám, jsem ten nenormální tvor co miluje ranní mlhy, vůni mokrýho listí a ségra dodnes nechápe, když jí "prosím", ať mi nechá hrabání listí.
      No a dámy, i já jsem podzimní, v říjnu se kromě mě "narodil" i mistr Cimrman, takže DOBRÝ MĚSÍC!
      :-))
      Mája

      Vymazat
    2. Na mě je podzim moc melancholický :-) Ale mlhu a očuchávání hromad listí taky miluju :-)
      Já jsem tedy ještě zářijová, ale říjňákům taky fandím, ostatně říjnová je i Amálka :-)

      Vymazat
  3. Já se vždycky u tvýc článků musím usmívat, milá Báro. Píšeš o všelijakých strastech i radostech s moc příjemnou lehkostí.
    Podzim...to je pro mě horká čokoláda a pléd po babičce, do kterýho se ráda zavrtávám ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, moc děkuji :-)
      Ty to vždycky tak hezky shrneš a ilustruješ nějakým dokonalým příměrem :-)

      Vymazat
  4. Báro, já jsem tak ráda, že v tom nejsem sama... jsem taky podzimní, narozeniny mám v říjnu, ale tím výčet veselých momentů končí... jednak proto, že už mám věk, kdy dostávám při každém dortu se svíčkami směřujícím ke mně osypky a v každém dárku, který mi má udělat radost a je typu masáž, kosmetické ošetření nebo poukaz na nákup do "lepšího" obchodu s oděvy, spatřuju skrytou pobídku "vypadáš jak stará bába, tak s tím konečně už něco dělej". Bytostně mi chybí slunce, bo jsem jarní typ. Tím pádem i vitamin D a dobrá nálada. Nesnáším ranní mlhy, kdy mi pečlivě vyfénované vlasy zvlhnou a opět se zkroutí. Na nervy mi lezou kapající deštníky spolucestujících v busu, které mi s železnou pravidelností odkapávají přímo do bot. Nicméně se snažím svému splínu postavit čelem; podzim je součástí roku a jako takový musí být strpěn a prožit. Takže se teď půl roku hodlám hltavě těšit na jaro. Krásný podzim! LenkaH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky :-)
      Hýčkání si užívej a na jaro se budeme těšit společně :-) Já jsem do Vánoc v pohodě, ale od Silvestra vyhlížím jaro a remcám na všechno studené :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)