úterý 19. srpna 2014

Lipno bez Lipna

Milý, cestovní deníčku,

vezmeme to hezky popořadě a to znamená, že napoprvé, to vlastně vůbec nebude o Lipnu.

Muž se totiž hecnul a vzal si dovolenou už pár dní před dovolenou. A tak jsme si naše putování po krásách českých prodloužili.

Nejdřív na Karlštejn. 




Hrad krásný, ale lidí mraky. Moc dlouho jsme se proto nezdrželi, což ovšem nebylo na škodu, jelikož nám zbylo o to víc času na mnohem temnější dobrodružství.

 Na jeskyně. Konkrétně Koněpruské.




Vilík prohlídku prospal, ti dva starší ji s nadšením odchodili. Zejména absolutní jeskyní tma je zaujala a svorně kupodivu tvrdili, že se vůbec nebáli. 

Poslední předlipenskou zastávkou pak byla Plzeň. Konkrétně ZOO  a dinopark.

Dinopark se ukázal být jedním velkým hřištěm, jehož didaktický potenciál zazdilo obří pískoviště (alespoň že s kostrou) a lanovka.





Nicméně Matymu se splnilo přání uzřít týrexe na vlastní oči, a tím byl vlastně účel návštěvy splněn.

Zážitek ze ZOO by se pak dal shrnout jedním slovem. LEMUR!



Nic dalšího už ho nepřekonalo. Alespoň co se zvěrstva týče. 

Zato si tu Ami našla novou kámošku mezi místními pravěkými chýšemi, která jí krásně ozdobila šatičky. 





Amálka byla náležitě pyšná, bohužel po chvíli zjistila, že to píchá a krom bodláčí sundala i šaty. Zbytek zooprocházky proto absolvovala v kalhotkách a svetru…

Ve výsledku jsme si tedy dovolenou prodloužili o dva dny napěchované zážitky a začali se těšit k přehradě, kde jsme hodlali relaxovat na dece, po očku sledovat děti a číst si (tedy já určitě). To sice nedopadlo, ale žádné truchlení se nekonalo. Nebyl na něj čas… :-)

3 komentáře:

  1. Amí má skvělý sestřih! Povedlo se! jinak naše výpravy do zoo začínají a končí u zoo - Ájule ulítává na tučňácích už je to přes rok (za 14 dní ji budou 3) a nic jiného ji tudíž nezajímá. Jakoby další zvířata neexistovala - výhoda je, že sleduje bedlivě i dokumentární filmy o tučňácích, tak je o zábavu postaráno. Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. Je fajn, že se vám výletování takhle hezky podařilo. Účes malé se mi taky moc líbí. A poslední fotka je přímo kouzelná.

    OdpovědětVymazat
  3. Dinopark nemá chybu a lemuři jsou u nás na žebříčku také velice vysoko :)

    Snad už léto nedalo sbohem a alespoň na chvíli se ještě vrátí ...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)