čtvrtek 6. března 2014

Osmý měsíc započal

Předně děkuji za povzbudivé komentáře pod minulým příspěvkem a radostně hlásím, že už se mohu hýbat!

Somatici můj kolaps přičtou tahání dětí, vozíčků a zavazadel po Praze. Psychosomatici manželským neshodám.

Nicméně hádky byly urovnány, má tělesná těhotná schránka dostala výsadu jeden den nevylézt z postele (pominu-li vaření oběda, u něhož jsem pro jistotu asistovala, neboť muže vařečky a hrnce poněkud děsí). A teď už je mi hej.

Tedy tak hej, jak jen to je v osmém měsíci možné.

Nutno podotknout, že zjištění, že už mi zbývají jen dva měsíce do porodu, mnou poněkud otřáslo.

V těhotenství prvním jsem po odmaturování, naplánování svatby, vdání se a přesunutí se z  dětského pokojíčku do pronájmu s mužem, mohla řešit už jen své těhotenství. Výbavička se proto vesele kupila, prala, žehlila a znovu prala již od prvního trimestru. Postýlka stála smontovaná od šestého měsíce v naší ložnici a kočárek u našich ve sklepě. Taška do porodnice byla sbalena jen o měsíc později. A jména pro případnou holku i kluka jsem měla předvybraná již od puberty.

Těhotenství druhé se již muselo o pozornost dělit s Matýskem. Ale i tak jsem si celkem pamatovala v kolikátém jsem právě týdnu. Zodpovědně vybírala porodnici i jména a tajně do skříně pašovala růžové kousky garderoby pro naši utajovanou budoucí slečnu.

Těhotenství třetí je takový fičák, že na dotaz „v kolikátém jsi týdnu?“ zpravidla odpovídám „vydrž, podívám se do průkazky“. Se jmény si zatím neděláme velkou starost, však ono se to pravé objeví. Výbavička ještě stále dlí v neroztříděných krabicích. Netuším, kde budu rodit, když Vrchlabí mi zavřeli. A nějakou tašku do porodnice budu zřejmě balit v první době porodní.

Tentokrát to zkrátka máme jaksi na háku. Alespoň po té praktické stránce.

Tak uvidíme, jak dlouho mi onen klid vydrží a jestli to není jen klid před hormonální bouří, která se rozpoutá, až naplno propukne hnízdící syndrom :-)


Ilustrační foto, v bříšku Ami. Budeme to muset napravit a benjamínkovi taky pořídit nějaký "prenatální portrét :-)

8 komentářů:

  1. Krásná fotka. Já myslím, že je dobře, že to "máš na háku". Miminko je aspoň v klidečku a správný čas se vždycky na všechno najde:)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Báro, to jsem si odfoukla, že je tu opět článek a Vy jste v pořádku. Jo, jo, čas letí úplně šíleně - máme ještě naději na vaši návštěvu s Berniem u nás? A když ne teď, tak třeba bude klidněji v létě, však víte, zastavit se můžete kdykoliv. Držím palce, všechno bude v pořádku. Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Matko:)! V klidu, nic nepřeháněj a opatruj se:)!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem moc ráda, že už jsi zase mobilní a, jak snad správně usuzuji, veselejší.:-)
    A neboj, on ten správný čas vždycky přijde.:-)

    Krásný víkend přeje
    Verča

    OdpovědětVymazat
  5. Barunko, jsem ráda, že už je líp ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  6. Já to taky chci mít na háku! :D Oproti prvnímu těhotenství teď řeším míň, ale ještě pořád dost. Tak snad na potřetí už budu v klidu jako ty :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je dobre, ze uz je ti lip.
    Me to tedy prislo i u toho naseho prvniho, ze po sestem mesici byl najednou termin. Nejhorsi bylo tech dalsich deset dni po terminu, ty se neuveritelne vlekly...

    OdpovědětVymazat
  8. Baru, tak hodně síly do toho finále. Já už bych třetí těhotenství asi nedala. Vím, že i to druhé už bylo náročnější než první. Tak ať všechno v klidu zvládneš :-)
    Olga

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)