neděle 9. března 2014

Po osmi letech

Přesně před osmi lety jsem byla poprvé políbena. A oním líbačem nebyl nikdo jiný než můj muž. 

Jelikož právě tahle první pusa je naším startovacím mezníkem a okamžikem, od něhož jsem mohla hrdě prohlašovat „mám kluka!“, slavíme dnes osmileté výročí.

Takových věcí se od té doby změnilo. 

Už to není můj kluk, ale můj muž. Už nejsme jen my dva, ale brzy nás bude dokonce pět. A já už nejsem ta nervózní šestnáctka, co má hrůzu z toho, že se nebude umět líbat.
 
Ale to hlavní naštěstí pořád zůstává. Zcela pateticky řečeno je to láska.
 
Jen ta vyznání občas postrádají dávnou romantiku.

To si tak s mužem tokáte v koupelně při čištění zubů. Už už si připadáte jako tenkrát. Když tu najednou něžnou chvilku přeruší vpád nejstaršího potomka a jeho romantiku naprosto postrádající volání „Maminko, kakat!“

Následuje okamžitý návrat do reality.

Nicméně muž s námi dnes strávil první neděli po pěti týdnech a víkendech pracovního vytížení a to bylo na našem výročí určitě nejlepší.

Dopoledne jsme věnovali zahradním hrám a vytyčování terasy, která je mým letošním přáním číslo jedna. Následně jsme si na budoucí terase dali oběd. A pak vyrazili do Perníkové chaloupky, kde jsme si opekli první letošní špekáčky a zajedli je perníkem.

Den jsme zakončili večeří v restauraci, kde se odehrálo naše památeční první rande.

Místo nesmělých pohledů za svitu svíčky jsme sice ve finále krotili potomky, kteří se rozhodli, že sezení už bylo dost a před odchodem je třeba zahrát si na honěnou. Ve výsledku to ale stejně mělo něco do sebe.


A já jen doufám, že za dalších osm let nám už děti dopřejí více prostoru pro romantiku :-)







A když už jsme u těch osmiček, nelze opomenout ani osmiměsíční bříško :-)


5 komentářů:

  1. Ale že jste toho za těch osm let stihli, Baru!!! Držím palce na spoustu dalších osmiček ve vašem společném životě!

    OdpovědětVymazat
  2. Je zvláštní, jak se člověk mění... stačí se jen ohlédnout rok zpátky, jak vše bylo zcela jiné a kolik věcí, které jsme před oním rokem vůbec nečekali, se za tu dobu událo. Miluju tu pestrost žití.:-)

    A vám přeji spoustu lásky a jejího vyznávání ať už v koupelně či v restauraci ať už s dětma či bez nich... i když myslím, že právě dětičky dělají ten život daleko pestřejším.:-)

    Verča

    OdpovědětVymazat
  3. Báro, krásné čtení:-) K osmiletému výročí gratuluji a přeji spousty krásných lspolečných let:-) Nás čeká páté a nemůžu tomu uvěřit. Ze dne na den obrovská věc, která změnila celý můj život k o tolik lepšímu:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky napsané. A mooc vám to sluší...Krásná rodinka.

    OdpovědětVymazat
  5. To je super romantika! V 16 se zamilovat, z lasky se brat a mit velkou rodinu,mame to dost podobne,koukam:) a ty romanticke chvilky v koupelne-mami kakat! To je opravdu trefne a tak zname:) jste pekna rodinka!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)