středa 6. listopadu 2013

Holka nebo kluk...

...nám už je to fuk.

Když jsem otěhotněla poprvé, tak trochu jsem si přála, aby to byla holčička. Taková malá pečovatelka pro případné mladší sourozence. Ale celkem brzy jsem začala mít pocit, že je to kluk.

Dostal pracovní jméno "Kulíšek".

Všichni se ptali, jestli už víme, co čekáme a my odpovídali, že nevíme a vědět ani nechceme. Já měla jen svoje tušení. To ovšem nabralo téměř pocit jistoty asi dva týdny před porodem.

Moje maminka zpívá ve sboru. Pořádají kromě jiného i vánoční koncerty, na kterých samozřejmě nesmíme chybět. A právě ve chvíli, kdy jsme si vychutnávali vánoční atmosféru s krásnými skladbami, zapěl v závěru jedné z písní celý sbor slova, která mi od té chvíle až do porodu rezonovala v hlavě. 

„Porodila syna!“

Byl to skoro magický okamžik. Po zádech mi přeběhl mráz a já zkrátka věděla, že náš prvorozený bude kluk.

A byl. Narodil se Matýsek.

Druhé těhotenství bylo plné očekávání toho, že je to holčička. 

Ne proto, že bych si to přála, ale proto, že tentokrát to bylo v podstatě vědomé početí. Tentokrát jsem skutečně vnímala duhový tobogán, po kterém k nám sjíždí malá blonďatá holčička. Byl to fascinující prožitek.

A miminko dostalo pracovní jméno „Bublinka“.

Tentokrát jsem však byla taky extrémně zvědavá. A na ultrazvuku jsem si nechala říct, co že se to v břiše schovává. Byla to holka.

Muž to však vědět nechtěl. Informovala jsem proto „tajně“ alespoň kamarádky a nejbližší rodinu. Což znamená, že brzy to samozřejmě věděli všichni. Kromě muže.

Tajně jsem pak do skříně pašovala růžové kousky oblečení a těšila se na blonďatou holčičku.

Narodila se Amálka. Blondýnka naše nejblonďatější.

Teď je to zvláštní. Zatím nějak nevím, kdo nás tentokrát poctí svou návštěvou. Vlastně miminko zatím nemá ani pracovní jméno.

Ovšem Matýsek má jasno. Bude to holka. Jinou variantu nepřipouští.

Amálka má taky jasno. Bude to kluk. Ovšem tady jsou na místě pochybnosti, zda se nejedná jen o to, že Amálka slovo holka neumí vyslovit. Kdo ví?

Tak uvidíme, jestli moje tušení ještě přijde. A nebo to v květnu bude zkrátka velké překvapení. Ale v každém případě krásné.



11 komentářů:

  1. Tak já jsem oproti Vám o nějaký ten týden dopředu, ale mám to stejné jako u prvního dítěte - chci se nechat překvapit :). I když nějaký vnitřní pocit, co to bude, mám.

    OdpovědětVymazat
  2. Od začátku těhotenství jsem měla svůj pocit, že to bude kluk. Narodil se Kryštof. Teď mám znovu pocit, že bude kluk(ještě ani nejsem těhotná)Jsem přesvědčená, že vím jak to dopadne:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Moc držím palce a je příjemné číst Váš názor, že je to jedno, zda to bude holčička nebo klučina, hlavně, aby prcek byl zdravý !!! Blahopřeji ! Šá

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jsem Barunko zvědavá, co se vyloupne! A pracovní jméno "Bublinka" máme právě teď taky (ovšem bez předchozích mateřských zkušeností) - tak jsem zvědavá, jak jsme to dobře odhadli. Příští týden na ultrazvuku nám snad povědí víc. Hezký den! L.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem poprvé jasně tušila (aniž bych to od lékařů věděla), že to bude kluk. A byl. Podruhé jsme o tom byli s manželem znovu přesvědčení o klukovi a to větší překvapení to bylo, když nám na sále oznámili, že máme holčičku :) Takže potřetí už na svoje tušení nedám :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Barunko, věřím, že ta "tajuplná" informace k Tobě časem dorazí a Ty si budeš jistá :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Barunko,jak píšeš,holka,nebo kluk....hlavně at jste zdraví a štastní:-)Hlídej své sny:-)
    Krásné dny
    Bi

    OdpovědětVymazat
  8. U článku jsem si vybavila svojí jistotu - no možná né, tak ani mojí, jako že mi všichni tvrdili, že to je jasný kluk a já tomu sama začala věřit, že jsem na sále opravdu byla v šoku, že máme holku :-) bylo to skutečné překvápko a já jsem za to jenom ráda. A málem jsem si ani nevzpomněla, jaké to pro ní máme vlastně jméno a že jsme to jméno měli vybráno už pár let předtím je o to horší :-) Ale přezdívku měla univerzální MA (protože to měla být Markétka nebo Matyášek).

    OdpovědětVymazat
  9. To teď máš určitě nárok na kyselé okurky bez omezení! Ty se máš!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Baru moc gratuluji!Holka nebo kluk,hlavně at je mimi zdravé!Při prvním těhu jsem tušila,že budu mit holku,při druhém že bude kluk...a pak si moc přála malou princeznu a mám 2 raubíře.Holčičky tenkrát prostě došly:-)Krásný čas přeje Věra

    OdpovědětVymazat
  11. Barunko, už máš páreček, tak je to v podstatě jedno, hlavně, když bude všechno tak jak má a miminko bude zdravé .... držím palečky .... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)