středa 27. června 2012

Máme třetí dítko

Ne, nejsme takoví blázni, abychom si pořídili další miminko (alespoň ne v nejbližších měsících). Ale minulý pátek jsme si pro dalšího člena rodiny dojeli k milým chovatelům, kteří nám vypiplali Bernieho. Border koliího kluka, kterého jsem zde již představovala.
Bernie je zatím takové psí miminko, ovšem už teď váhou téměř překonal devítiměsíční Amálku. Hodně času prospí, loudí na Matýskovi banány a nejraději chrupe na vydlaždičkovaných plochách, případně v kotelně nad sklepem, kde je pěkný chládek.
Dokáže se dívat tak kouzelně, že se mi podlamují kolena, ale taky mě dokáže navztekat, když se místo do botičky bůvolí pustí do botičky mé. (Má červená balerínka s mašlí útok naštěstí přežila, není proto třeba truchlit.)
Už teď se projevuje jako inteligentní a vynalézavá osobnost, což předvedl kupříkladu dnes, když si z myčky suverénně vytáhl mísu od těsta a následně ji vyleštil tak, že bylo skoro škoda ji do myčky vracet.
Bernie hezky slyší na své jméno, které občas komolíme na Berňáka, což by finačnímu úřadu mělo lichotit. Ochotně za námi chodí jako ocásek a jelikož na procházky má ještě malé nožky naučila jsem ho jezdit s Amálkou v kočárku. Nejdřív se vozil trochu neochotně, ale od včerejška se do kočáru sápe sám a rád. K tomu musím podotknout, že už teď jsem kočárek přetěžovala, když jsem v něm vozila Amálku, unaveného Matýska a pod kočárem kolo. Teď už je to ale vážně na hraně. Amálka, Matýsek, Bernie a napůl přidržované kolo už není náklad pro tintítka.
V Berniem získal parťáka i Matýsek. Sice je nutné hlídat Bernieho temperament, který Matýska občas vyvádí z míry, ale co se naučil říkat „fuj“, zvládá to statečně. Navíc s ním ještě nikdo tak ochotně nesdílel entomologické zájmy.
Bernie nás zkrátka okouzluje všechny a naše večerní dovádění v tichu vesnické zahrady se stalo oblíbeným rituálem po usnutí dětí a před usnutím dospělých. A to by bylo, abych při prohánění se s Berniem neshodila nějaké to kilo.






8 komentářů:

  1. Ten je boží!!! A Ty se teď budeš pěkně otáčet - můj obdiv :) Zrovna včera jsem přemýšlela, jak to jednou budu zvládat s prckem. Při pohledu na moji temperamentní psici mám trošku obavy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říká se, že největší rozdíl je mezi dítkem žádným a tím prvním...pak už se to moc nemění ani nezhoršuje :-)
      A Bernie se zařadil na to třetí místo a všechno pokračuje tak nějak plynule dál...zkrátka k nám patří :-)

      Vymazat
  2. Bernie je fešák, to budete mít doma veselo.
    Je vidět že jsou kluci parťáci na rošťárny:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, jen Matýsek nedosahuje Bernieho temperamentu (naštěstí) :-) Ale vyřádí se spolu pěkně...

      Vymazat
  3. To je nádhera, krásné fotky!
    Oba jsou roztomilý neskutečně:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-)
      Ale v kvalitě fotek za tebou hrubě zaostávám :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Barunko..
    Ty jsi teda šikulka,že zvládáš ještě psí miminko..je nádherný..od narození Adama(2.5)a se řevem jeho 3 starších bratrů za zády jsem si dala přísný zákaz koukat na štěňata:-)naštěstí jsme se teď k jedné vychované fenečce přestěhovali,tak je na chvíli klid.
    Přeji ti hodně trpělivosti a spoustu krásných zážitků se svou"smečkou":-)
    pa milá
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigit, děkuju za milá slova :-)
      Tak ať se vám s vychovanou fenečkou hezky spolužije :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)