neděle 3. června 2012

Lesní království



Říká se, že zelená barva uklidňuje. A kde jinde se můžete zelenou obklopit tak dokonale a nevyhnutelně jako v lese?
Lesní procházky sice nejsou všelék, ale dodávají energii. Uvolňují. A vůbec jsou takové zvláštně temně zelené. Stromy se vám zavřou nad hlavou a najednou se ocitnete v úplně jiném světě.
Ve světě skřítků a lesních nymf. A když se pozorně díváte, třeba tak, jako to umí děti, uvidíte možná ještě mnohem víc.
Škoda jen, že už se většina z nás dívat zapomněla.

4 komentáře:

  1. Ahoj Barunko..
    Tak jsem to tady u Tebe zkoukla a jsem ráda,že jsi si mě našla..Básnička o dětech sladká,písmenka veselá a Tvůj příspěvek o hubnutí si asi psala o mě:-)Těším se na další Tvé optimistické řádky a do lesa za skřítky vyrazíme co nejdříve:-)Dnes jsme s dětmi oprášily knihu pohádek o mašinkách a Kubík vybral zastávku Srdíčkovou...jsou prostě úžasné ty naše děťůrence..
    Měj se moc hezky
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigit,moc děkuju za milý komentář. Jsem ráda, že jsi tu našla něco, co tě zaujalo :-)
      Jojo, musíme si ty naše dárečky hýčkat, protože nejsou žádnou samozřejmostí...i když člověka občas dokážou vytočit do vrtule :-)

      Vymazat
  2. Báro, moc krásný článek. Ano, mít duši dítěte i jejich oči, o to bychom se měli snažit celý život! Přidám si v tom vašem lesním království taky jako princezna ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Vivi :-)
      Výhodou rodičovství je fakt, že když se tomu člověk poddá, může se klidně tím dítětem tak trochu zase stát :-) Jen se musí oprostit od studu a přesvědčení, že takhle by se dospělý schovat neměl :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)