čtvrtek 17. srpna 2017

Karavan Karel a my - Jezerní odpočinek

Den šestý
Odpočinek!
Venku stejně prší, v karavanu to příjemně šumí, tak kam bychom se honili.
Po dvou hodinách se šumění mění v protivné dunění, děti nějak nemají náladu na nedestruktivní, poklidné a odpočinkové hry, které jim v dobré víře, že všichni bažíme po trošce klidu úplně stejně, předkládáme, a tak myšlenku na ryze odpočinkový den zavrhujeme a jakmile se mezi mračny prodere trocha slunce a průtrž mračen vystřídá mrholení, vystrkujeme potomstvo z karavanu ven!
Co na tom, že Vili s Ami zahučí do první blátivé louže a začnou se v ní s rozkoší rochnit, hlavně že nám nedělají z karavanu kůlničku na dříví.
Ale protože plácání dortů z bláta by nám (bohužel) na celý den nevystačilo, rychle omýváme podezřele zahnědlé děti v jezeře a běžíme do přístavu, odkud za tři minuty odjíždí loď přes celé jezero Bohinj až do městečka Ribčev Laz.



Oběd v restauraci s hřištěm a kafový doping u „kanálu“ ústícího do řeky, to je to pravé rodičovské požehnání, a tak nám odpoledne poklidně uplyne až k odjezdu poslední lodě zpět do kempu.







Mohlo by se zdát, že tím náš den končí, ale opak je pravdou. Jedna loď nám nestačila, a tak si ještě na hodinku půjčujeme veslici, v níž tu zásadně jezdí důchodci (a my) neboť mladší ročníky dávají přednost adrenalinovějším kánoím a jedeme si na jezero užít poslední západ slunce, čímž náš den již skutečně končí a tvoří nám takovou pěknou tečku za naším Bohinjským pobytem.






Bohinji, bylo jsi boží!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář :-)