úterý 3. května 2016

Svištím směrem k důchodu

Žiju v jakémsi poklusu a nedaří se mi zpomalit. Podle kartářky nastane zlom až na podzim.
Od té doby mě prý až do mých čtyřiapadesátých narozenin čeká ta nejlepší, nejkreativnější a nejaktivnější část života.
Poprvé se proto víc než na prázdniny těším na září a hýčkám si naději, že když Copatá máma vyjde v tomto avizovaném supr období, stane se z ní okamžitě bestseller.
Já pak budu až do svých padesáti čtyř let uznávanou autorkou, načež odejdu do spisovatelského důchodu, odstěhuju se do ústraní (což v mém pojetí znamená bílou vilku s modrými okenicemi někde ve středomoří) a tam, pozorujíc západy slunce, budu zdlouhavě sepisovat své paměti a plavat s delfíny, zatímco mě budou živit procenta z mých knih.

Korfu 2013 ... to byla pohoda :-)


Nicméně moje důchodová léta a toužebný klid jsou zatím v nedohlednu a tak si tak žiju svůj tryskem pádící život tady a teď a hledám štěstí v maličkostech.
  • Matýskovy neštovice proběhly v naprostém klidu a já už se nemůžu dočkat až se opupínkuje zbytek potomstva..
  • Vilík si při pádu z gauče nerozbil o stůl hlavu, pouze mu přibyl další monokl.
  • Amálka poprvé spala u své kamarádky Adinky. A ačkoli já jsem do půl čtvrté ráno neusnula a očekávala telefonát od Adinčiných rodičů, které v mojí bujné představivosti mé dítě hysterickým pláčem a steskem po mamince vytáhlo z postele, Ami se narozdíl ode mě měla skvěle.
  • Oslavili jsme u nás školní čarodějnice a všech 20 dospělých a 25 dětí si to podle všeho náramně užilo.

  • Po několika psychicky náročných dnech bez vysavače můžeme opět uvést dům do obyvatelného stavu (a to bez obavy, že dostanu ránu elektrickým proudem).
  • Můj mrtvý telefon může být slavnostně pohřben, neboť jsem byla obdarována novým (jemuž doufám celistvý displej vydrží déle než tři dny, jako tomu bylo u mobilu předchozího, který jsem pak celé dva roky raději neukazovala na veřejnosti).
  • A po dvoutýdenním zpoždění a třítýdenním premenstruačním syndromu jsem přivítala své měsíčky oslavným výkřikem (což paní ve vedlejší kabince zřejmě lehce vyděsilo).
Inu, není nad drobné radosti života ;-)
A co v poslední době potěšilo vás?

6 komentářů:

  1. Tak třeba tenhle příspěvek:-) Takový ten radostně škodolibý pocit, že v tom nejsem sama:-)
    Jo, a na Tvuj spisovatelský důchod se, tady u nás na Korfu, těším;-)
    Od moře zdraví Tereza

    OdpovědětVymazat
  2. Drobné radosti moc vyhledávat neumím, nicméně dnes mě potěšilo,že už mě nebolí v krku. Příchod menzesu také vždy ráda uvítám. Můj domek snů a na důchod je v klidné části pořádně velkého města :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak poslední bod mě opravdu pobavil :o))
    Já byla včera potěšena, že jsem viděla svého malého prcka na UZ a nakoupila téměř vše, co mi chybělo do výbavy na mimi...
    Jinak poslední dny jsem krapet nervózní před tím, co všechno narozením prvního potomka čeká...
    Pěkný příspěvek, Baruš a na ty kartářky pozor!!

    OdpovědětVymazat
  4. Koukam, ze nestovice to rozjizdeji ve vsech koutech republiky. Matyas uz je taky po, Barca treti den a je to dost masakr. Tohle jsou chvile, kdy si rikam: "dikybohu, ze jsou jen dva".
    Apropos, dneska se mi o tobe zdalo, asi pujdu napsat mejla ;).
    Zdravime z jedne nestovici lihne do druhe ;).
    Ali

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já ti tu věštbu vysvětlím:-)
    u nás neštovice v únoru, asi měsíc, než se vystřídaly všechny děti, cekem pohoda. ale to co přišlo POTOM!!!! oslabený děti chytily každou blbost, každou rýmičku, tuhle teplotka, tamhle kašlíček... už to trvá 3 mesíce.
    takže vy se dostanete z neštovic, budete postonávat celé léto a na podzim se z toho konečně dostanete a pak už budete navzdy štastní, v tom středozemním domečku:-D

    P.S. jinak Barunko, spisovatelko, přechodník přítomný, ženský rod, pozorujíc. normálně bych nerejpala, ale tebe jazyk živí. přechodníky bud správně, nebo vůbec.

    OdpovědětVymazat
  6. Baru, číst vaše příspěvky je balzám pro duši. Jsou tak milé, vtipné, s nadhledem. Opět jste mě rozesmála. Jedno z mých drobných potěšení v tom uspěchaném čase :). Vaše kniha musí být bestsseler, já se na ni rozhodně těším moc :). Září bude báječné, to mám narozeniny a dárek od vás si nadělím moc ráda!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)