středa 26. února 2014

Když se stará muž



Dnes jsem se už od rána cítila extrémně těhotně. Když proto dorazil muž z práce, s povděkem jsem mu předala patronát nad dětmi a zašila se v koupelně do teplé vany. Jaká to slast! Na pár rozkošných chvil…

Muž mezitím obstarával děti a ujal se dokonce přípravy večeře. Rozhodl se pro bramborovou kaši. Nevím, co bylo v plánu k ní, ale nakonec se bohužel ani ta kaše nekonala.

(Tedy ne, že by se muž nesnažil.)

Já sama jsem relaxaci ukončila dříve, než jsem měla v plánu. Ovšem rozhodně ne proto, že by se mi chtělo. Jen fakt, že mi neustále někdo chodil ukazovat hračky, obrázky a nové modřiny, tak úplně nepřispíval k žádoucímu uvolnění.

Nicméně vylezla jsem v pravou chvíli.

Chudák muž sotva stihl s Amálkou doběhnout na záchod, vyhovět jejímu rozmaru obléci si dvě trička, jedny šaty a nechat holé nohy a už se Matýsek dožadoval spolupráce při stavbě železnice.

Mezitím se dovařily brambory, z nichž se mu místo kaše zázrakem podařilo stvořit jakousi hrudkovité lepidlo připomínající hmotu a zničit šlehač. Poté, co sám sebe litujíc, vylovil několik úlomků plastu z rozšmelcovaných brambor a znalecky usoudil, že ona hmota zřejmě nebude k jídlu, přepustil kuchyni mně.

Ovšem snaha se cení!

Pro příště však budu asi prozíravější a než půjdu „odpočívat“, připravím večeři a hlavně najdu klíč od koupelny!

(PS: Psáno s nadsázkou a úctou k mužovým schopnostem. Většinou je totiž naprosto způsobilý postarat se o sebe i děti ve všech směrech. Jen zkrátka po chlapsku :-)


Ilustrační foto :-)

12 komentářů:

  1. Vtipně zaznamenáno.
    Lepší, než klíč od koupelny, je návštěva lázní:-) Ale vím, že v této situaci je to Scifi:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, lázně...ani mi nemluv :-)
      Ale pro tuhle chvíli bude i klíč od koupelny luxus :-)

      Vymazat
  2. Pětiminutová horká sprcha O SAMOTĚ je pro mě mnohdy víc než týdenní pobyt v lázních. Asi bych to neměla přiznávat, ale od jisté doby a v jistém nervovém rozpoložení se v koupelně opravdu s chutí zamykám. Hartusící děti za dveřmi si dovolím celých pět minut ignorovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emily, přesně tak!
      A když si člověk pustí sprchu naplno, hezky to i ty hartusící děti přeřve ;-)

      Vymazat
  3. áá jak všichni koukají to je bomba.:)))

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, ony se ty genderové rozdíly nezapřou.:D

    Můžeš být ale ráda, že jseš tak nepostradatelná.:-)

    Baru a co školka, jak pokračujete?

    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky :-)
      Jinak ke školce se zajisté ještě vrátím, ale naštěstí v dobrém. Je to čím dál lepší a co je pro mě nejdůležitější, Maty se tam těší a říká, že se mu tam líbí :-)

      Vymazat
  5. Páni, zničit šlehač při výrobě bramborový kaše, to se ještě ani mně nepovedlo, a to nejsem v kuchyni zrovna talent od přírody... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsi talentovanější, než sis myslela :-) Nicméně muž trpí asi nějakým kuchyňským prokletím...většina jeho vařících snah dopadá katastrofálně :-) Někdy si říkám, že to snad dělá naschvál, abych po něm raději nic nechtěla ;-) Ale to bych mu jistě křivdila :-)

      Vymazat
    2. Tak to já jsem mixér "zavařila" už dvakrát. Zatím manžel vždycky spravil :-). Pokud se chlap upřímně snaží, tak se to ocenit musí, ať je výsledek jakýkoliv. Hlavně hodně chválit :-)

      Vymazat
  6. Tak to je super. Ona ta fráze o tom, že všechno chce svůj čas, je skutečně velmi moudrá.:-)

    A na školkostory se těším.

    Verča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)