sobota 11. srpna 2012

Krkonošská odyssea

Krkonoše sice nejsou Řecko, na které se mé zimomřivé tělo celý rok těšilo. A ledový horský bazének ani vzdáleně nepřipomíná vyhřáté moře. Ale to neznamená, že jsme si horskou dovolenou užili míň.
Díky laskavosti mé tety Hrošice, čímž v žádném případě nenarážím na její tělesnou konstituci, ale pouze na přezdívku, kterou její rodině už asi nikdy nikdo neodpáře. Jsme mohli strávit týden na chalupě uhnízděné v jednom z Krkonošských svahů. Tímto tedy znovu virtuálně děkuji svým hroším příbuzným!
Týden to byl krásný a domů jsme se vrátili značně vyčerpaní. (Dovolená by se po této dovolené hodila.)
Ale zato s vypracovanými svaly od tahání kočárku a dětí do kopců. S vůlí prověřenou mnoha překážkami, průtrží mračen počínaje a  umanutým dětským kňouráním konče. A se psem, z něhož se stal naprosto fanatický aportér ochotný přinášet cokoliv, včetně dudlíků a smetáků.
Nachodili jsme krásných 24 kilometrů, což se zavilým horským turistům nemusí zdát mnoho. Leč pro nás, nížinné zakrnělce obtěžkané dětmi, to byl výkon vcelku uspokojivý. Nalokali jsme se trochu čerstvého vzduchu, jehož zásoba by nám měla vydržet do příští dovolené. A já jsem překonala sama sebe, když jsem  smočila své teplomilné tělo v horském bazénku, jehož teplota činila něco kolem 5 ˚C.
Ačkoliv mnoho odpočinku nám dovolená neposkytla, svůj účel splnila. Přivezli jsme si z ní spoustu zážitků, nových vrásek od smíchu a tři tašky špinavého prádla.
Už se těšíme na další!





6 komentářů:

  1. Na fotkách vypadáte velmi spokojeně, tak že věřím, že jste si určitě i odpočinuli, navzdory nadmořské výšce a počtu ušlých kilometrů...ale do té ledové vody bych asi nevlezla ani za nic:-)
    Já jsem strašně zimomřivá.
    Tak vítejte zpět v pracovním procesu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přivítání:-)
      Návrat do reality všedních dnů (fuj, to je klišé:-), je vždycky náročný :-)
      Taky jsem byla přesvědčená, že do té vody nestrčím ani palec u nohy. Ale nakonec jsem se nechala vyhecovat :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Baru..
    Díky za Tvou úvahu..Myslím,že slovo "dovolená" by se při dětech(dvou až čtyřech,jako v našem případě)měla přejmenovat na "devastační pobyt":-)
    I když je pravdou,že letos poprvé jsem zažila záblesky pohody a klidu,které s dovolenou bývají spojené,neboť chlapci povyrostli a stávají se více starostlivými,empatickými a samostatnějšími..
    Věřím,že příští rok slovo "dovolená"budeme moci směle použít:-)
    To stejné přeji i vám Barunko..
    Moc děkuji za návštěvy u mě a taktéž přeji krásné,romantické a nevšední oslavy výročí vaší svatby..
    Měj se krásně..
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigit,
      díky a máš samozřejmě pravdu. Ještě že jsme chodili na výlety a děti byli díky tomu značně znaveny, protože jinak bychom Hrochům místo chalupy vracely zřejmě kůlničku na dříví :-)
      Taktéž se těším na dovolenou v pravém smyslu...snad za pár let :-) Každopádně vám ji ze srdce přeju :-)
      A moc děkuji za přání k výročí :-)

      Vymazat
  3. ahoj Báro, opět super článek. Neplánuješ vydat knížku? :-) Opravdu máš krásný styl, jak dokážeš popisovat obyčejné věci, prostě paráda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kivi, ani nevíš jakou mi tvůj komentář udělal radost :-)
      Děkuju :-)
      A třeba si jednou nějaký nakladatel bude myslet to samé co ty a pak nějaká knížka možná spatří světlo světa :-) Což je můj tajný sen, takže pššš :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)