čtvrtek 30. dubna 2015

Čarodějnická bojovka

Letos jsme usoudili, že se nám do čarodějnických davů na oficiálních akcích nechce a rozhodli se pro komorní zahradní slavnost s kamarády. 

Šest rodičů sedmi dětí, se ukázalo být dostačující kulisou pro zdařilou „párty“ a děti se i bojovky dočkaly.

Aby taky ne, když na mě místo pozdravu dceřina kamarádka vybalila: „A bude zase bojovka, teto?“ (Obávám se, že jsem si pěkně naběhla a bez důkladné herní přípravy k nám už návštěvy chodit nebudou :-)

Každopádně poté, co byl náš počet kompletní a dětský dotaz „kdy už budem hrát?“, vyvolal svou frekvencí u rodičovstva brnění hlavy, to vypuklo.

Začala jsem pěkně obšírně. Vyprávěním o svátku Beltine, předávání vlády mezi světlem a tmou a probouzejícími se skřítky a elfy. Vmezeřila zápletku se zmizelou čarodějnicí toužící udržet na zemi tmu a zimu po celý rok. A zakončila to výzvou k jejímu nalezení.

Úderná jednotka natěšených dětí se ihned s vervou vrhla do výroby miničarodějnic, jejichž podpalem jsme hodlali vylákat jejich pohřešovanou vůdkyni. Ta se neobjevila a bylo tedy třeba vyrazit do terénu.

Děti osedlaly košťata, Amálka mop, jelikož na ní koště nezbylo, a vyrazily vysekanou a vyfáborkovanou stezkou na průzkumnou misi. Bohužel, ani tato strastiplná pouť nepřinesla své ovoce. 




Přistoupili jsme proto k plánu B a rozhodli se na pomoc přivolat víly a elfy. Ti však pod dosud trvající nadvládou hledané deviantní trýznitelky natolik zeslábli, že jim děti musely připravit povzbuzující elixír. Pár třešňových květů, pampeliškové chmýří a potravinářské barvivo splnilo svůj účel. Víly se probraly, ale ve své pospánkové dezorientaci nám rozházely nápovědu po zahradě.

Malí hledači s nadšením servaly přikolíčkované plstěné víly i s písmenky ze stromů a pod vedením mladé slečny L. konečně lokalizovali čarodějnický úkryt. Stodola.



Naše stodola je velká, temná, strašidelná a plná haraburdí. Rodičovské „opatrně!“ však zaniklo v bojovém pokřiku a nebylo tedy divu, že nakonec málokdo vyšel ze stodoly s nepocuchanými nervy. Nicméně čarodějnice byla lapena, slavnostně vynesena a následně dětmi bez slitování upálena.



Spolu s ní se nám snad podařilo spálit všechno špatné z uplynulých měsíců a do nadcházejícího období světla a tepla vstupujeme řádně očištění, mírně vyuzení a notně unavení.

Tak čarodějnicím zdar a příští rok na viděnou! :-)



7 komentářů:

  1. Dobré ráno, Báro, Krásné...Můžu opisovat pro příští rok? My jsme se včera byli podívat na naše vesnické upalování a bylo to bez smyslu...čarodějnice bez krásy nachystaná na hranici k upálení...přišel hasič...polil hranici benzínem...zapálil...většina dětí a okolo stojících ani netuší proč...no a to bylo vše...pak se pilo...tak jsme i na zahradě se známými udělali oheň a povídali a hráli...děti se taky bavily...ale příště zkusíme Vaši bojovku...a ani asi nebudeme čekat až se budeme zbavovat zlých myšlenek ...tedy odhánět je jen jednou za rok ;-)... Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, klidně se inspirujte, bude mi ctí! :-)
      Přesně jak píšete, většinou jsou čarodějnické oslavy scvrknuté jen na rychlý podpal a douhé popíjení... Škoda. Beltine je krásný a magický svátek :-)

      Vymazat
  2. chtěla bych být na chvíli vaše dítě.:)) miluji bojovky a už se těším až Víteček bude mít zájem a já je budu s chutí vymýšlet.:))

    OdpovědětVymazat
  3. Chtěla bych být dítětem u vás na zahradě.:-)
    Těším se, až takhle jednou budu blbnout s dětmi já... jen to asi bude, při mém "ostřížím zraku" a věčné zapomětlivosti, větší bojovka pro mne než-li pro děti. No ale sranda bude určitě...
    Měj se krásně a užívej si aktivit s aktivními, ze života se radujícími dětmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, děkuju :-)
      A bojovkám zdar, těm dětským i rodičovským :-)

      Vymazat
  4. Tohle je naprosto nádherný a úžasný nápad! Věřím, že drobota si to pořádně užila - upřímně, něco takového bych si asi užila taky a to mám již do droboty notně daleko :D. A příště ještě s muzikou a to bude, pane, zážitek! :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)