úterý 6. ledna 2015

Vilíkovy osmiměsíčniny

Co se týče pravidelných zápisů o mírách, váhách, prvních zubech a tak vůbec, jsem mizerná matka. 
Pokroky potomstva zaznamenávám velmi nesystematicky a chaoticky. Ale dnes jsem si vzpomněla!

Vilíkovi je osm měsíců. 



Když Vilda po oslnivém výkonu ze svých šestiměsíčnin zjistil, že k lezení po čtyřech nestačí jen si tak machrovat na kolenou, ale je třeba sesynchronizovat pohyb rukou a nohou, svých mnohdy bolestivých pokusů rychle zanechal. 

Lehl si zpátky na břicho a začal se raději plazit. Pěkně po vojensku a nebezpečně rychle. Mates s Ami před ním od té doby skoro nestíhají sklízet  nevilíkovské hračky. 

Ale stejně to není dost rychle, aby sourozencům stačil. A tak se chudák kolikrát zasekne v chodbě mezi pokojíčkem a obývákem, jelikož než stačí dolézt do jedné z místností výše jmenovaných, brácha se ségrou už migrují na druhou stranu. 

Nicméně, plaz, i když k dokonalosti vypilovaný, není jedinou pohybovou novinkou našeho mrňavého šampiona. Vilík sice nesedí ani neleze, zato se naučil stát. Trénuje to zhruba měsíc, ale stabilita je stále minimální. Zato mé nervové vypětí je na maximu.

Těch pádů, řevu a infarktových stavů, kdy jsem dobíhala zoufale vijícího benjamínka s pocitem, že tentokrát je to nejmíň otřes mozku… Ale Viliho lebka je zřejmě tužší než se zdá a stále drží. Naštěstí. 




Nutno také podotknout, že náš, nově dvouzubý, kojenec, se také pěkně rozjedl. Dokonce tak moc, že již ve velikosti porcí trumfnul Ami, kterou podezírám, že žije jen ze vzduchu. Nebude to dlouho trvat a možná ji i přeroste.

Na závěr pak něco málo k psychickému stavu nejmladšího člena domácnosti. 

Tak tedy, Vili se stále jeví nadmíru pohodově, vesele a společensky. Žádné známky strádání v důsledku, často až příliš vřelé a intenzivní, péče sourozenců nepozorujeme. A celkově se zdá, že Vili bude po všech stránkách velice bytelný a otužilý.




Shrnuto a podtrženo je náš Vilda prostě borec :-)

10 komentářů:

  1. Už 8 měsíců? To se mi nechce věřit, vždyť mi přijde jako včera, kdy jsi teprve sdělovala sladké tajemství, že je na cestě čáp!
    A moc se mi líbí ta poslední fotka, děti a zvířátka jsou prostě moje oblíbená kombinace :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý report! Já jsem v zaznamenávání "novinek" taky mizerná (už u Emmy jsem byla). Je srandovní, jak jsou vývojem kluci plus mínus stejní. Tadeáš se postavil v osmi a půl. Neseděl, nelezl ... Posadil se asi 3 dny poté a lézt začal těsně před Vánoci. No a cca 14 dnů se snaží o krůčky kolem nábytku ... Nevím, zda z toho mám mít radost :).

    Jen teda nemohu říct, že Tadeáš je pohodové mimčo ... Všechno strašně prožívá, takže ustavičný řev je na denním pořádku 😄.

    Tak krásný den a co nejméně pádů!

    OdpovědětVymazat
  3. ...děti rostou strašně rychle, Vili je kouzelné batole a protože děti dělají co jim prospívá a co potřebují, to, že se staví, je v pohodě :-)
    Podněty od starších sourozenců jsou skutečně stimulující, a to obousměrně, rodiče v to počítaje, tak vydržte :-)
    Prosím, mohla byste sdělit, co je to za krásně barevnou stavebnici-obloučky?
    Děkuji a zdravím, jsem tajný čtenář vašeho deníčku...už dlouho :-)
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milá slova :-)
      O typ na stavebnici se ráda podělím. Jedná se o velkou duhu od firmy Grimms. (http://www.grimms.cz/produkty/skladacky/10670.html)
      U nás je moc oblíbená...hlavně mnou :-)

      Vymazat
    2. Báro moc děkuji,
      pracuji s malými dětmi, tak se bude stavebnice hodit, je krásná...
      Zdravím všechny :-)
      Jarka

      Vymazat
  4. Ďakujeme za pekný sumár. :D Nech je aj naďalej pohoďák a borec najväčší. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vilík je naprosto úžasný!!! Ať dělá radost i dál :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
  6. Ten už je velikej. A krásnej.

    OdpovědětVymazat
  7. To jak je to suprový pohodář je vidět :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten uz vyrostl!

    Koukam z v blogsfere kdo nema duhu, jako by nebyl :-D Nam ( rozumej me :D ) ji nikdo neporidil ani k prvnim narozeninam, ani k naslednym Vanocum... :-/ Dam jim jeste cas a na seznamu potrebnosti ji budu topovat :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)