sobota 28. června 2014

V kůži osamělé matky

Jako matka samoživitelka se třemi dětmi v zádech bych toho asi moc nenapsala. I když, ještě mi zbývá pár hodin spánku, tak třeba bych nějakou oželela. Nicméně běžnou denní logistiku bych zřejmě ukočírovala.

V uplynulých dvou týdnech jsem měla možnost to vyzkoušet. 

Muž si totiž pár dní služebně „užíval“ v Itálii, což mu sice ze srdce přeji, ale když mi od něj chodily mmsky osvětleného Kolosea či západu slunce u moře, probouzela se ve mně skrytá mrcha, která měla sto chutí ječet, jak „je to nefér, a že ona chce taky korzovat nočním Římem!“

Pak samozřejmě doháněl práci a doma se většinou spíš mihl, aby se neřeklo.

A nakonec se jel na dva dny teambuildingovat.

Musím říct, že pominu-li totální spánkový deficit částečně způsobený mými nočními paranoidními hodinkami strachu, kdy jsem schovaná pod peřinou naslouchala zvukům našeho starého domu a snažila se potlačit ujeté představy, v nichž se k nám hrnuly davy zlodějů, vrahů, upírů a úchylů. Zvládli jsme to vcelku obstojně.

Díky mé mamince, která se ujala staršího potomstva, jsem dokonce s Vilíkem v šátku mohla zaskočit i na malý sraz se spolužáky z gymplu. Na moře, Vatikán, italskou zmrzlinu a noční tembuildingové bojovky to sice nemá, ale bývalí spolužáci alespoň nešišlají, nevyžadují přebalování a jsou ochotni bavit se i o jiných věcech než je vesmír a princezny. Užila jsem si to.

Každopádně jsem dnes s radostí uvítala mužův návrat, předala mu Matýska s Amálkou a na tři hodiny s Vilíkem usnula. Ó jaká to slast.

Tímto se tedy hluboce skláním před všemi svobodnými matkami. Máte můj obdiv.

...
 
A jelikož jsem foťák nějak nestíhala vytáhnout, můžu vám tak leda názorně ukázat, jak si Matýsek představuje Vesmír. (Nechybí černá díra, Marťánek a též Saturn s prstencem a rakety…)



Že lze věrohodně nakreslit cirkus, i když ho znáte jen zdálky.




A že by někdo měl co nejdřív zkonstruovat třípatrovou trampolínu. Matýsek jistě rád poskytne projektovou dokumentaci.


4 komentáře:

  1. Teda, já jsem vyřízená, když se mám o jedno dítě sama starat dva dny. Za tři děti na dva týdny máš můj obdiv (a matky samoživitelky jsou naprosté superženy)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdo, taky jsem na tom byla stejně. Ale s přibývajícími dětmi je člověk otužilejší a odolnější ;-) Však uvidíš, přijde to samo :-)

      Vymazat
  2. Základ je láska,milovat svoje děti a to Vy umíte :-) Zdraví trojnásobná matka, teď už trojnásobná babička. Hodně radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát! :-) I Vám spoustu radosti, ať už s dětmi nebo vnoučaty!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)