pátek 2. května 2014

Devátý měsíc

Velké finále se nezadržitelně blíží. Teď už jsme opravdu nachystaní a připravení. 

Každý den miminko ujišťuju, že teď už může.

S mužem jsme stihli divadlo (Holky z kalendáře). S kamarádkami přednášku (Naomi Aldort). A s dětmi dokonce i čarodějnice (u koní).

Všechno bylo báječné. Všechno jsem si užila.

Mám dojem, že s každým dalším těhotenstvím jsem paradoxně čím dál aktivnější. Vydržím víc. A nebýt lékařského strašení, že je miminko podměrečné, jsem naprosto zdravou a bezproblémovou těhulí.

Je to zvláštní. Rodinná přítelkyně z Mongolska mi vykládala, kterak se u nich v Mongolsku všem maminkám doporučuje být co nejvíc v pohybu, aby miminko bylo menší a dobře se rodilo. 

Tady jsou na všechno tabulky. Pod tři kila je miminko moc malé. Nad čtyři zase moc velké. Trefit se do požadovaného průměru je vážně věda.

U Matýska i Amálky se mi to jen tak tak povedlo. Tentokrát to asi nevyjde.

Jenže u dětí předchozích jsem na sebe měla víc času. Hodně jsem jedla, spala a kulatila se. Tentokrát těhotenství prožívám v našem velkém domě, s velkou zahradou, velkým množstvím pohybu a s větším množstvím dětí majících na maminku velké nároky.

Ale nestěžuju si.

Každé těhotenství pro mě bylo velkou lekcí a přineslo mi do života spoustu učební látky. A stejně tak mateřství. Neměnila bych. A i když sem tam toužím po samotě někde hluboko v lesích, kam žádný dětský křik ani pláč nedolehne, každý den děkuju někam nahoru za to, co mám a prožívám.

A těším se na to, co mě teprve čeká.

Takže miminko šup šup, ať se moje těšení naplní a příští článek zdobí fotky na našeho novorozeňátka :-)

Devátý měsíc v obrazech

 Trampolíná v neustálém provozu...









V divadle na Holky z kalendáře...



Matýskova nová sekyrka a opékání buřtů...



Čarodějnice v Apolence u koní...








Ze série bříškových fotek...



6 komentářů:

  1. Baru, jsi krásná. Ty máš svoji krásu v tom, jak záříš:-)
    A u fotky v divadle jsem si HNED vybavila paní Šafránkovou, jak začala rodit při Čekání na Godota:-)))) ve filmu Báječná léta pod psa.
    Já Tě tipuji na chlapečka.
    Držím palce a doslova a do písmene, i přes tu bolest, UŽIJ SI TO. Přes emoce dojetí úžas atd...:-) Mě dodnes mrzí, že jsem si to vlastně neužila. Já chtěla jen konec:-)
    Baru, Amálka má ty vlásky nádherné, ona je jako princezna Albínka. A Matýsek je od každé fotky dospělejší:-)
    Moc na Tebe myslím, opatruj se, těš se, BUĎ V POŘÁDKU, užívej poslední "kulaté dny".
    Mája

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, krásná jsi. A sázím na Julču ;-).
    S těma tabulkama je to děs, my měli holky obě "nadměrné", a čím větší, tím víc shodí, než začnou přibírat po mlíku, takže to byl taky problém jak něco... vyprdla jsem se na to, i když mě dr. nutila krmit i v noci, ačkoli obě ukázkově spaly a do týdne vše ok, prostě neposlouchat...
    ... a s tím měřením, jsem fakt zvědavá, kolik bude mimi mít, protože to, co mi byli schopni naměřit ultrazvukem v nemocnici, byla vážně síla... miminko mělo rázem od termínu, kdy u mýho doktora mělo 3,5 kg, v nemocnici po deseti dnech 2,3 :-) a třikrát mi ho přeměřovala, aby mělo aspoň 3,3 ;-) - člověk by se tomu smál, kdyby se ho to netýkalo :-). Takže klid, všechno bude cajk! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milé miminko..přeji Ti snadnou a laskavou cestu na svět,protože Tě tady čekají úžasní rodiče a moc se na Tebe těší.. a milá maminko Barunko,moc na Tebe myslím..přeji Ti ať máš rychlý a bezproblémový porod,ať už si můžeš ten svůj další uzlíček štěstí pěkně pochovat..Jsi úžasná...Bi

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky plné úsměvů dětí i maminky,To se další miminko narodí do krásného prostředí. S váhou jsem to nijak neřešila...první 2700g a druhé 2750g a byla jsem ráda:-) že to šlo hladce a obě na 38+4 dny:-)vzácná shoda.Přeju jen to nej...a těším se na fotky a další krásné psaní.

    OdpovědětVymazat
  5. Barunko, myslím, že nemáš malé bříško. Jen aby se doktoři nááhodou nespletli:-))). Naše Majda měla pouze 2500g a byla to nej miminko v porodnici a byla taky z těch 4 našich dětí nejhodnější. Držím palce. Věra♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)