pondělí 5. května 2014

Čekání

Čekání na porod, to je snad ještě horší než čekání na Godota. 

Obzvláště je-li člověk nepoučitelný a i po dvou těhotenstvích předešlých opět všem po pravdě vyslepičí, kdy že to má potomek dle lékařských výpočtů přijít na svět. 

S přibližujícím se termínem tak dochází ke zvýšení počtu smsek a telefonních hovorů. Dokonce i tady na blogu v posledních dnech stoupla návětěvnost. Všichni jsou celkem pochopitelně zvědaví, zda UŽ!

Chápu to. Jakmile se v mém dosahu vyskytne těhotná osoba, stává se ze mě s přibližujícím se datem porodu zvědavá Kelišová. Nemůžu si pomoct. A proto svému okolí rozumím. Ale neznamená to, že mě to mírně neznervózňuje.

My už jsme první termín prošvihli. Druhý, ten ultrazvukový, je stanoven na zítřek. 

Máme tedy s miminkem ještě pár desítek hodin, než budeme zařazeni do kolonky „přenášející“ a tudíž si na nás doktoři zase smlsnou. 

Což je vcelku paradox. Neboť dosud se jim zdálo, že mrňousek je až moc mrňavý. A když se tedy chce ještě takříkajíc dopéct, nelíbí se jim, že mu to trvá tak dlouho. Člověk se jim zkrátka nezavděčí.

Ale nebýt onoho doktorského Damoklova meče, je nám s miminkem v podstatě príma. 

A tak jsme si i víkend užívali celkem aktivně. V sobotu otvírání lázeňské sezóny v Bohdanči. V neděli den otevřených dveří u hasičů v Hradci. 

Jen já se pořád ne a ne otevřít :-) 



 










13 komentářů:

  1. Báro, držím palce! My máme termín až za 14 dní, ale taky se množí telefonní hovory s dotazem, jestli jsem ještě celá :-) Takže ať se vám vše povede a jde to jako po másle!

    OdpovědětVymazat
  2. Bari, držím palečky, ať už máš to "UŽ" za sebou !!!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  3. krásné fotky, jen si užívejte, dokud to jde. A tobě to s bříškem moc sluší. Už jen pár hodin či dnů...těším se na zprávu o miminku.

    OdpovědětVymazat
  4. :-)))...taky chodím koukat , jestli už !

    OdpovědětVymazat
  5. Vzhledem k tomu, že doktoři nemůžou vědět, kdy přesně došlo k oplodnění, neměli by přenášející zbytečně znervózňovat jen tím, že už to dle jakýchsi výpočtů mělo být. Hold ne každý dítě je matematický génius.:d My jsme to se ségrou vypočítaly tak "výborně", že jsme na svět vykoukly o 12 týdnů dřív.:D

    Přeji co nejvíce klidu a chápající lékaře.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, podtrhávám!
      Mě když vypočetli datum dne D, kdy se údajně začal odehrávat ten souboj o nejrychlejšího bičíka:-)), tedy zplození, chvíli bylo ticho a pak jsem moudré MUDr řekla rázné:"Ne, no to těžko" - ten víkend měl kamarád narozeniny (pomůcka), a mě navíc přicestovala každoměsíční radost a táhla se pár dní. A MUDr trvala na svém:-))
      Mája

      Vymazat
  6. Musím přiznat, že i já jsem Kelišová. Každý den tady nakukuju, jestli už. Všechny své tři děti jsem přenášela a na smsky a telefonáty s dotazy jsem byla alergická... pokaždé je to jiné, tak držím palce, aby to bylo jako u nás... u třetího to bylo rychlé, téměř bezbolestné, krásné, uprostřed noci, takže i celkem soukromé...Marcela

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsi se dočkala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ?????????????????????
      Někdo ví něco, co my ne????????????????????????
      Mája
      (tak jen, jestli je Babu a mimi v pořádku!!!! Ostatní infa náleží mamince)

      Vymazat
    2. Dočkala, chlapeček,vše OK a doma

      Vymazat
    3. Děkuji, mám zalmženo zabrečeno:-)))
      HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Barunko jsi ÚŽASNÁ!!!!!!!!!! mája

      Vymazat
  8. To jako fakt??? Já tomu jaksi nedokážu uvěřit - to asi vlivem té představy, že budeš mít bříško do poloviny května, jak sis myslela.:D No co říct? Někdy slova nestačí... Gratuluju, úžasná trojnásobná mamčo!!!!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo už je to tak dneska nad ránem :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)