sobota 7. prosince 2013

Obojetný sněhulák

Copak první sníh, ale první sněhulák! To je teprve ta pravá zima!

Obzvláště když se s ním nemusím lopotit sama, ale pěkně přímo za oknem mi ho postaví muž s dětmi, zatímco já si užívám svou krásnou hodinku dopoledního klidu. Sice bych takových hodinek brala klidně víc, ale zas nemůžu být nenasytná, že.

Nicméně, je nutno říct, že náš sněhulák není jen tak obyčejný.

Samozřejmostí je, že je s láskou stavěný. Ale to není jediná jeho specialita.

Když dopoledne děti přiběhly, s krásně červenými tvářemi a úsměvy od ucha k uchu, bylo mi nakázáno zavřít oči. Následně jsem byla odvedena k oknu a po mém nadšeném ách, přišla obsáhlá popisná instruktáž.

Tak tedy, maminko. Předně, tohle není jen sněhulák. Tohle je sněhulák medvědí! Vidíš ty uši?

A teď přijde to hlavní! Ony výčnělky, které zcela mylně a jako tvor postrádající představivost považuješ za knoflíky, jsou ve skutečnosti prsa, pupík a pindík!

Respektive prso, pupík a pindík.

Zatímco hrubou sněhuláčí stavbu obstaral evidentně muž, o ten zbytek se postaral Matýsek. A přidělat sněhulákovi nějaký ten pohlavní znáček se mu zdálo naprosto samozřejmé. Ale protože se nemohl rozhodnout, jestli se má jednat o holku nebo kluka, máme za oknem ve výsledku trochu strašidelného hermafrodita s jedním sněhovým ňadrem.

Prostě originál každým coulem :-)


  







4 komentáře:

  1. Naše učitelka na světovou literaturu by z něj měla radost. =D Zrovna nedávno se rozplývala nad tím, že jsou hermafroditi symbol užívaný už od starověku a že se tomu nemůžeme v uměleckých dílech divit. Takže buď ráda, že máš doma dítě, kterému tohle nikdo nemusí vysvětlovat... =D

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůů, Bari u nás zatím ani vločka .... tajně doufám, že napadne přes noc .... miluju, kdž ráno rozhrnu žaluzie a je tam !!! .... Přeji ti krásnou a pohodovou druhou adventní neděli .... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Dítko je šikovné:-)))
    A koukám že máte sněhovou protekci, u nás jen voda:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)