pondělí 16. prosince 2013

Knihu stížností, prosím

Ne, že bych si chtěla stěžovat.... 

Ale jo, já si postěžuju. Krapet toho frfňání má jistojistě ozdravné účinky. Minimálně v tom, že člověk ze sebe ty negáče prostě dostane. 

A na co že bych si ráda postěžovala? Na bacily.

Kosí jednoho člena naší rozsáhlé rodiny za druhým.

Zůstaneme-li jen u nejužšího rodinného kruhu, zde dosahují v podstatě stoprocentní úspěšnosti.

Začalo to Matýskem a jeho „věrným přítelem“ kašlem. Když se ve vzduchu ocitne nějaká dusná atmosféra, nepohoda nebo dokonce hádky, pokaždé se to projeví na Máťově kašli.

Tentokrát se přidaly i horečky. Ty sice polevily, ale kašel ne a ne zmizet. Přestože dusno je už snad zažehnáno.

Následně začalo v nose svědit muže. Taková věc samozřejmě znamená velký průšvih a u živitele rodiny je třeba zahájit včasný bacilí protiútok. Nejčastěji v podobě lektvaru skládajícího se z citronu, medu a slivovice. Humus, ale prý účinný.

Bohužel, nástupu mužovy rýmy se zabránit nepodařilo. Tak snad zůstane jen u ní...

Amálka už takové štěstí neměla. I na ní přišel kašel a horečky. A tak jsme dnes tam, kde u Matýska minulý týden. U sirupů na teplotu, nočního vstávání k propocenému a plačícímu dítku a neustálého nošení a mazlení.

Já zatím odolávala. Jen třetího potomka v bříšku mi bylo líto, neb nošení starších sourozenců mé děloze příliš nesvědčí a v poslední době jsem byla nucena, začít na sebe dávat větší pozor. Ale šetřit se? To těžko.
A tak jsem i já dnes padla za oběť zlořečeným bacilům. 

Leč, lehnout si není kdy. V noci se věnuju utěšování a jiným nespacím aktivitám. Chemii, která by mi přinesla krátkodobou úlevu, do sebe cpát nechci. A jako na potvoru se muž tento týden jezdí domu jen vyspat.

Ale bojujeme statečně. Tak nám držte palce a odpusťte prosím ten sebelítostivý tón. Však on mě zase brzy přejde.



8 komentářů:

  1. Mila Baro, po delsi dobe jsem se k tobe dostala na blog a hned takova novinka. Tim pochopitelne nemyslim nemoci v cele rodince, ale tehotenstvi. Preju ti, at vas vsechny neduhy opusti a at si muzete uzivat to krasne cekani! Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. A jéje, muribundus zaútočil. Já jsem zázvorový maniak, cpu se citronem a zázvorem hned, jak zafoukají první chladnější vichry.
    Nakládám i cibuli, jsme jako v té reklamě "Někdo věří na cibuli, někdo na karamel...":-))
    Máme tu i sušší vzduch, synek je z nachlazení venku, ale chrchlá pořád, všude mokré ručníky, na nic i kastrol s vodou...
    Držím palce, my mámy moc dobře víme, o čem píšeš a že to je těžkej záhul:-(
    Osobně vím, že kupované sirupy nám nikdy nepomohly. Pohádky teplo pití a klid...
    Snad to zvládnete a nepřechodíte to. A chlapská rýmička, to je dráma!!!
    Baruško, zkusím ty moje literární vejžblechty okopírovat, ale bylo to ještě na základce a není to zas takové terno, jen mě to už kdysi táhlo podvědomě k toulání a bylo to o rodince z hájenky, kde kluci našli jeskyni v lese...a neotiskli to celé a mě mrzí, že nemám zbytek originálu.
    Dnes pošlu balíček KONEČNĚ! Mája

    OdpovědětVymazat
  3. Baruš, to jsem si teď u posledních chrchlacích dnů vzpoměla na radu mé ex skoro tchyně, na troše oleje prohřát klasickou plenu, tu přiložit na hrudníček, obalit fólií či igelitem, dítě nabalit a tak na 15min...je to mastné, klouže to, dítě se vrtí ale je to pomáhací.
    Pamatuju, když jsem to praktikovala při miminku kdysi....dítě spalo, ano...ALE MATKA NE:-)))))))) Jak máme ty uši nějak citlivější, já slyšela každý pohyb toho igelitu:-)))) Teď jsem i posílla babi mms. Naaranžovala jsem na stůl pánev s plenou, vedle příbory a napsala:"Dnešní VIP Prostřeno, lehce orestovaná plína s tymiánem":-))
    A dávali jsme priznitzův obklad na krk, omlouvám se, nevím jak se to píše správně.
    Držte se! Mája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ps. plena má tendenci VEEEEEEEELMI RYCHLE STYDNOUT, to než se podaří dítě přeprat:-))

      Vymazat
  4. U nas jak pres kopirak..... velkej, starej, velkej, malej, muz na sluzebce, pres 39 horecky.... ja v osmym mesici odolavam, ale uz sem nespala nepamatuju. Nejste v tom sami, no snadvzo brzo prejde.

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji, rychlé uzdravení a klidné spaní:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Baruš, přeji vám rychlé uzdravení.
    Nám na nachlazení v začátcích pomáhá prolít si Vincentkou nos. A případně i kloktat či pít. A dostatek vitamínu C a zinku.
    Matýskův kašel, který reaguje na dusnou atmosféru mi přiipomíná moje astma. Není on astmatik?

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem ráda, že se dceři s vynecháním lepku spravila imunita, ale i tak došlo na chřipku. Homeopatika zabrala rychle, díky Bohu.
    Barunko, přeji Tobě a Tvým blízkým rychlé uzdravení a také šťastné a veselé :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)