neděle 27. ledna 2013

Hobití rande

V sobotu se na nás konečně usmálo štěstí. 

Nikoho nepíchalo v uchu, nikdo nezvracel. Dokonce ani my dospělí jsme nemuseli každých dvacet minut opouštět společnost s křečovitým „omluvte mě.“ Zkouškové jsem úspěšně zdolala a utvrzovala se v krásném přesvědčení, že nějakou odměnu si za ty probdělé noci a dobré známky zasloužím. A babička s „dědečkem“ byli svolní strávit s našimi ratolestmi celé odpoledne.

Muž a já jsme tedy mohli vyrazit na dlouho odkládané kinorande. Na Hobita.

Nečekejte ode mě žádnou kritiku ani snahu o objektivní zhodnocení. Hobit je pro mě srdcová záležitost, má první fantasy knížka a má láska dětských let. Proto jsem na film hleděla optikou pubertální dívky snící o svém idolu z plakátu.

Když už jsme u toho pubertálně laděného uvažování. Napadlo by vás, že trpaslíci můžou být sexy? Mě ne. Muže taky ne. O to rozladěnější proto byl, když jsem slovo sexy ve spojení s některými příslušníky trpasličího národa použila. Asi zásah pro mužské ego.



V čem už si byl muž jistější, byla druhá část našeho rande v obchoďáku.

Přizvala jsem si ho jako morální podporu a módního poradce při nákupu podprsenky. Nakupování spodního prádla je pro mě totiž hotové utrpení. Zejména nyní, kdy se objem mého hrudníku mění v závislosti na aktuální frekvenci kojení.

Už před dětmi mi dělalo problém se s prodavačkou bavit o svých proporcích a nechat se potupně přeměřovat. Teď je to stokrát horší.

Obzvláště tehdy, jsou-li prodavačky dívkami s ideálními mírami, hladkými účesy, z nichž neuniká ani jeden vlas (jak to sakra dělají?). A dokonale vytvarovaným obočím, které významně pozvedávají, začnu-li se svíjet, protože mě měření lechtá. Nebo začnu-li rudnout, protože mám vyslovit svou velikost značně převyšující tu jejich xxs.

Obchody s takovými prodavačkami míjím. Jsem srab. Pokaždé mám totiž dojem, že na mě hledí pohledem, který jako by říkal: Chudinko, tobě už pomůže leda tak pytel od brambor. Muž se mi sice směje, ale ochotně mi pomáhá hledat obchody se spodním prádlem, v nichž dosluhují prodavačky důchodového věku a mateřského vzezření.

Takovou se nám v sobotu najít nepodařilo. Smířila jsem se proto s ženou středního věku neúspěšně maskující počínající obezitu. 

Původně jsem pokukovala po rozkošných kouscích prádla s puntíky, pastelovými barvami nebo alespoň malinkými kousky  frivolní krajky. Marně.

Prodejnu jsem opouštěla s pocitem, že na takové věci jsem moc „zralá“, ne-li přezrálá. Neboť, jak mě s blahosklonným úsměvem informovala prodavačka, v mé velikosti, kterou jsem dosud považovala za normální až lehce podprůměrnou, takové rozkošné kousky nevedou. Načež mě odkázala k oddělení s prádlem tělových odstínů a asexuálních tvarů.

Možná jsem přeci jen měla jít spíš za těmi vystajlovanými slečnami. Té jedné koukala z notně obdařeného výstřihu leopardí podprsenka s růžovou krajkou. Ta by pro mě možná měla pochopení.

Závěr našeho hobitího rande, okořeněného podprsenkovou anabází, byl však poněkud hořkosladký. Neb jsme nezůstali ušetřeni zprávy o tom, kdo že se to bude stěhovat na hrad.

Citát: „Byla to taková pěkná tečka, za tím naším případem.“

Jára Cimrman, Vražda v salónním coupé

15 komentářů:

  1. Baru, jsou sexy, viď, a Fili (kili?) obzvláště :-D Já to říkala! :-D (anonymka Bára)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, na tebe zejména jsem si u toho vzpomněla :-D

      Vymazat
  2. Já teda rozhodně kopu za tým Thorin Pavéze, Richard Armitage mě přitahuje jako magnet (to po tom, co jsem ho viděla jako Mr. Thortona v North and South). Kinorande, to je krásná věc - škoda, že jste ho museli naředit ještě nákupama. A přiznám se, že mám s podprsenkami stejný problém. Nicméně, až budeš někdy v okolí Mark and Spencer's, tak zajdi kouknout tam. Sice rozkošné puntíky nebo prostě něco vyloženě zdobného jsem tam nesehnala, ale mají tam hezké základní kousky za pár korun ve spoustě velikostí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jestli k těm základním kouskům mají i profesionální, nehihňající se prodavačky, ideálně v pokročilém věku, je to pro mě ideál :-) Díky, Luci :-)
      Thorin, to je kapitola sama pro sebe. Těžko říct, co by z mé fascinace prošedivělými muži vyčetli takoví freudovci :-)

      Vymazat
  3. Tak u článku jsem se opravdu nahlas smála. Popisovala jsi skoro přesně náš den, který jsme s manželem prožili na Silvestra, jen v opačném sledu. Nejdříve jsme šli nakupovat podprsenku a pak do kina na Hobita.A ten nákup, no jako kdyby jsi sepsala moje pocity :-) Jen můj manžel se nesměje, ale šílí, že přece není možné, abych měla takový problém sehnat podprsenku, která by mi vyhovovala(chci jen aby mi seděla a nebyla jak pro babičku :-)). No jsem ráda, že jsem nakonec sehnala, protože vždy v těch obchodech dostávám depku, že jsem stará rašple :-) Což zatím snad nejsem a nechci proto nosit beztvaré podprsenky a tiše závidět o hodně straší sestře, že na ní to úžasné skvělé barevné a roztomilé prádlo mají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, to jsem ráda, že ses pobavila :-)
      Asi nás bude víc, takových podprsenkových nešťatnic:-)

      Vymazat
  4. Myslím, že je asi 90% žen, co nenajdou nikdy vhodnou podprsenku,že by prodávaly, jenom pro ty plasticky upravené? Nákup této součásti prádla považuji za trest!
    Ještě jedna tečka: Hašek, tedy spíše Švejk, by měl radost, protože nám paní Mullerová, zastřelili Ferdinanda! Volné pokračování je Švejk jde na Hrad:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezarts, ano, trest je to! :-)

      A o volbách mi ani nemluv. Přiznám se, že jsme to rozdýchávali celý víkend. Tedy z toho nejhoršího ;-) Tak snad to těch pět let vydržíme a žádný stát nám pro urážku nevyhlásí válku :-)

      Vymazat
  5. Ano, trpaslíci opravdu jsou sexy...kdo by to byl řekl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, kdo by to byl řekl :-) Už se těším na další díl :-)

      Vymazat
  6. do svých osmatřiceti let jsem neměla jedinou podprsenku, která by mi padla a pokud jsem někdy měla pohodlnou, taktéž pak silueta podle toho vypadala, dokud jsem se nenechala zlákat slevami v butiku paní Konarovské v Opletalově ulici,http://www.lechaton.cz/. Mohla bych říct, že to byla škola, kterou jsem měla dostat od maminky, jakmile jsem začala "pučet." Jak se starat o prádlo, jak zapínat podprsenku. Sice jsem musela investovat 2000, protože ve slevách už nebylo nic pro mě, ale stálo to za to. "I za to sebevědomí s objevenými pětkami :-D."

    OdpovědětVymazat
  7. Ja takovy potíže s nákupem trenek nemam....:-D

    OdpovědětVymazat
  8. Vôbec nechcem robiť reklamu, ale na podprsenky môžem len doporučiť zásielkovú firmu Bonprix. Celý život som si kupovala podprsenky štýlom - po vyskúšaní 15 mi jedna sadla, moja otázka:"Máte ju aj v inej farbe ako bielu?", "Áno, máme ešte čiernu." "Dobre, beriem obe." Teraz mám podprsenky pomaly všetkých farieb a vzorov, za málo peňazí v porovnaní s tým, čo som za ne dávala. Možno bude treba vychytať veľkosť, ale mne sedí presne tá, akú som mala aj v obchodoch.

    OdpovědětVymazat
  9. Jako byste mi mluvila z duše! Ve velikosti 85 ... D se taky blbě nakupuje. :-D Na to je nejlepší to ze sebe pak co nejvášnivěji strhat! :-D

    P.S. Jednou jsem si koupila zmenšující tvarující podprsenku z parádního materiálu a ta sloužila skvěle, ale ta stála už kolem tisícovky a abych měla takových v počtu, jaké člověk potřebuje, tak to bych asi musela mít za muže nějakýho toho Rotschilda nebo koho. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Jeden z mnoha důvodů proč spodní prádlo - podprsenky obzvláště - chodím nakupovat jen k jedné paní do specializovaného obchodu u nás. Nepřeměřuje mě a číslo hned vidí (nechápu, ale je to tak), je jí něco přes šedesát a když projevím zájem o nějaký extrémnější kousek, buď mi jej přinese nebo se mi ho snaží taktně rozmluvit :)

    Mimochodem, taky by mě zajímalo, jak to s těmy vlasy dělají?! Vždy je mají tak hladké a upravené. Mě stačí se podívat z okna a jsem rozcuchaná! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)