úterý 24. července 2012

Mám doma gentlemana

Dnes jsem podnikla riskantní misi. Vyrazila jsem s oběma dětmi na nákup oblečení. Respektive na toulky po obchodech s oblečením, kde jsem měla v úmyslu zmapovat terén. Ale děti, zabaveny balónkem, který jim podstrčila milá prodavačka v drogerii, se nezdály být naladěny nijak destruktivně, takže jsem se odvážila uzmout si pár kousků do kabinky.
Matýskovi se naštěstí malá módní přehlídka líbila a neměl tedy žádné útěkové tendence (navíc ho u kočárku držel pytlík preclíků). A Amálce ke spokojenosti stačil fakt, že na nás vidí, má v ruce piškot a nikdo ji nenutí spát.
Poté, co jsem vyzkoušela nepadnoucí košili, tričko v barvě, která ze mě dělala pobledlou zombii a svetr v němž má ramena mohla konkurovat i rambovi. Přišla na řadu krásná, dlouhá sukně. A Matýsek překvapil.
Ve chvíli, kdy jsem ve velkém zrcadle zkoumala, zda mi sukně nedělá sloní pozadí, odzbrojil mě větou : „Maminko, sluší! Matýskovi líbí!“
Sukni jsem si zamozřejmě koupila a celý den se dmu pýchou, jakého mám úžasného syna s citem pro módu i komplimenty. Zkrátka gentlemana každým coulem.

Kéž by to tak těm chlapům vydrželo...

6 komentářů:

  1. Tak to je moc hezký. Ještě že se Matýskovi nelíbilo na mamince nějaký sako za pět tisíc, jelikož chápu že i to by se muselo koupit i kdyby to mělo maminku zruinovat:))))

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee .. Matýsek je nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za milé komentáře, mé mateřské srdce se tetelí blahem :-)

    A k sakům za pět tisíc bych se v přítomnosti dětí raději nepřibližovala, takže jejich nákup by snad nehrozil :-) Člověk nikdy neví, kdy se i sebehodnější děti rozhodnou třeba poblinkat ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. I muži mají své světlé dny... přeju Ti, aby to gentlemanovství Matýskovi vydrželo napořád... našemu skoro třináctiletému to zatím drží... jen kdyby doba gentlemanům víc přála!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, děkuji :-)
      Matýskovi je dobrým vzorem tatínek, tak věřím, že se Máťa potatí a že mu to zůstane :-)
      I vašemu gentlemanovi přeji zářnou budoucnost, kéž by ta přála gentlemanům zase o něco víc :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)