neděle 8. července 2012

Když se dovolená nevydaří...

Vlastní fotodokumentace bude dodána :-)
Návraty z dovolené provázejí různé pocity.
Když je to ovšem úleva a upřímné přání, že už se taková dovolená opakovat nebude, je to vážně smůla. A přesně takové pocity provázeli nás, když jsme se včera konečně svalili do vlastních nevrzajících postelí a za oknem slyšeli cvrčky místo projíždějících kamionů a traktorů.
Že dovolená v režii bezdětných nemusí dopadnout pro rodinu s dětmi právě ideálně jsme bohužel zjistili příliš pozdě. Naše naivita nás opustila ihned po příjezdu do zcela anti baby friendly hotelu s klimatem na pokojích podobajícím se sauně.
První večer tak strávil v slzách nejen Matýsek volající, že chce domů, že se mu v „nutelu“ (překlad z matýskovštiny: hotelu) nelíbí, a že doma je to „lepčí“, ale také maminka na níž dopadla únava, vedro a zklamání.
Pak už to byla jedna nepříjemnost za druhou. Hřištěm slibovaným v blízkosti hotelu a ve skutečnosti se nacházejícím na druhém konci města (a jako bonus po celý den spalovaném jihomoravským sluncem) počínaje. A výletem po vinařských pláních, kde nás zastihla snad nejhorší bouřka, kterou jsem zažila (s dětmi v cyklovozíčku značně děsivý zážitek) konče.
Ovšem byla by škoda, nepokusit se z naší negativní dovolenkářské zkušenosti vytěžit několik optimistických položek.
Na co se tedy s optimismem soustředit, když všechno se zdá být na houby? Třeba:
  • Jen málokdo má tak velkou rodinu, která spolu vychází natolik dobře, že se jejích 16 členů může sebrat a vyrazit spolu na cyklodovolenou aniž by došlo ke krveprolití nebo alespoň bouřlivým hádkám.
  • Nemuset se čtyři dny přiblížit ke sporáku a přitom se nechat obsluhovat a chutně krmit je příjemná změna.
  • Stále dokola poslouchat, jak má člověk úžasné děti je pro matku rajská hudba.
  • Užít si trochu vzrušení a adrenalinu má taky něco do sebe, né že né.
  • Navíc, mít pro děti hned dva dvorní fotografy, díky jejichž bláznivému cvakání snad konečně rozšíříme sbírku rodinných fotek o fotky na nichž budou nejen děti, ale i rodiče a další příbuzenstvo, je skutečně užitečné.
  • A konečně otřepaná fráze: Co tě nazabije, to tě posílí!
Hledím tedy optimisticky vstříc dalším prázdninovým dnům a všem přeji krásné dovolené bez nepříjemných zážitků a nežádoucích překvapení!

2 komentáře:

  1. Milá Báro, jsem moc ráda, že jsem tenhle blog objevila a hned dávám follow. Jestli mi tu budeš pokaždé servírovat tak pozitivní články, tak mě tu máš denně:-). Jsem ráda, že jste ve zdraví přežili:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)