pátek 27. července 2012

Hlásit se to musí

Ne, že by byl Matýsek nějaký práskáč, ale jsou věci, které se zkrátka hlásit musí. A vzhledem k velikosti našeho domu a mé neschopnosti být na všech místech najednou, se mi leckdy Matýskova hlášení víc než hodí.
Tak třeba, když se stále plazící Amálka konečně vyhoupne na kolena a udělá pár temp po čtyřech, zatímco já se dělám s chlebíčkama. Pak jedině Matýskovo „Hele, kolena!“ může za to, že mám šanci se zaradovat nad Amálčinými pokroky.
Užitečné je Matýskovo „žalování“ také ve chvíli, kdy Amálka žužlá hračky Berniemu, případně Bernie Amálce. Když se Amálka cachtá v Bernieho miskách. Nebo, má-li Bernie tendence sežrat z plechu chladnoucí koláče.
(Pomiňme teď velkoryse situace, kdy Matýsek hysterčí zcela zbytečně, protože se Amálka dotkla jeho hračky, či si dovolila vyskytovat se v nevhodný čas na naprosto nevhodném místě. Třeba v trajektorii jízdy autíčka či místa plánované výstavby domu z kostek.)
Takový domácí hlásič se zkrátka stává téměř nepostradatelným.
Proto jakmile dnes Matýsek přiběhl se slovy: „Maminko, Amálka špinavá. Poť!“ Neváhala jsem raději moc dlouho a šla. Naštěstí.
Jelikož chvíli nehlídaná Amálka objevila novou zahradnickou vášeň a pustila se zřejmě do přesazování květin. K čemuž ovšem kromě rukou zcela evidentně používala i ústa.


Matýsek tedy dostal pochvalu že opět zachránil situaci a Amálka byla za hlasitého protestování odvelena rovnou pod sprchu.
(A já jsem velice ráda, že v době, kdy Matýsek prováděl podobné nepředloženosti, obývali jsme prostor natolik malý, že nebylo možné ho při nežádoucích aktivitách neodhalit.)

8 komentářů:

  1. Zdravím, jojo vidím , že hlásič se vyplatí, protože jinak by chudák kytka zůstala bez zeminy :-)...Krásné letní dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy vyplatí :-) Amálka má poslední dobou dost bláznivé nápady, takže je Matýsek nepostradatelným hlídáčkem :-)
      I tobě krásné léto :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Barunko.
    Po dlouhé době u Tebea opět jsem se nasmála..šikovný to "hlásič"ten váš Matýsek:-)
    Bude z něho zodpovědný tatínek:-)
    Mějte krásné prázdniny a Amálce dej záhonek,ať se taky poraduje:-)
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsme ti tu vykouzlili úsměv :-)
      Matýsek se profiluje jako skutečný velký brácha, mám z něj radost :-) A Amiška si užívá bezstarostné hrabání nejen v květináčích, ale i v písku, takže doufám, že radosti má dosti :-)

      Vymazat
  3. Zastávám názor, že děti mají ochutnat všechno, kdoví po čem ztloustnou (já totiž děti nemám:-)
    Tak že teď už je jasné, že trocha té zeminy dětem rozhodně nemůže uškodit, naopak Amálka vypadá spokojeně a myslím, že celkový dojem z příjemně propapaného dne zkazila jen ta spropadená sprcha:)))
    Zase jsem se u tvého článku pěkně nasmála...díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje teta, dětská lékařka, mě jednou oblažila moudrostí: "hlína není špína" a od té doby se tím při výchově dětí vesele řídím :-)
      Jsem ráda, že jsem pobavila :-)

      Vymazat
  4. To musíte mít doma stále veselo, je super mít dvě děti, které si spolu hezky vyhrají i se takto hlídají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alizio, veselo bývá, někdy až příliš :-)
      Alerozhodně se neudíme :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)