pondělí 17. října 2016

Uvidíme se na křtu?

Jsem mistr v oboru: „na poslední chvíli“.
Na poslední chvíli jsem si balila tašky do porodnice, na poslední chvíli jsem noc před odevzdáním dopisovala bakalářku, na poslední chvíli dobíhám vlaky i autobusy, na poslední chvíli chodím čůrat a na poslední chvíli nechávám i důležitá rozhodnutí.
Třeba křest Copaté mámy.
Ale v pátek jsem se takříkajíc hecla a vyhlásila termín. Přesně za týden. 21. října v 17:30 v Galerii café v Pardubicích.

 
Přišlo mi to jako fajn nápad. Dokud mě můj nebiotatínek neupozornil na vážnost situace.
Takový křest, to je událost. Společenská událost. Neměla by se podcenit a neměla by se nechat jen tak vyplynout. Chce to řádnou přípravu, úvodní řeč, kmotra, moderátora…
Po tomto rozhovoru, přiznám se, jsem dostala chuť celou akci zrušit.
Jedné věci, ať dělám, co dělám, se totiž stále nedokážu zbavit. Trémy. Jsem trémista a stresař, tělem i duší. Bolí mě břicho, po zádech mi stéká pot a ruce se mi třesou.
Nicméně, Copatá máma si svůj křest zaslouží a tak se zřejmě přemůžu :-)
Chcete-li tedy vidět mě, pravděpodobně na pokraji nervového zhroucení. Mého nebiotatínka Ádu a strýčka Hrocha, kteří se uvolili stát se pro tento výjimečný okamžik moderátory. A možná i něco dalšího, co zřejmě vznikne, jak jinak, než na poslední chvíli. Budu se na vás těšit už tento pátek v 17:30, v pardubické kavárně Galerie café vynacházející se v zámeckém parku Tyršovy sady.
Jen malé upozornění závěrem. Prosím, neočekávejte důstojnou a seriózní akci. Obávám se, že byste pocítili trpké zklamání ;-)
PS: Pokud to máte do Pardubic trochu z ruky, ale z nějakého důvodu byste mě i přesto rádi na vlastní oči spatřili (což se mi, mimochodem, stále jeví jako nepochopitelná věc), moc ráda vás potkám 3. listopadu v Praze, v Dobrovském na Václaváku. YOLI se totiž rozhodlo, že přeci jen nejsem tak nezajímavá, a že by na akci se mnou mohl i někdo přijít. 
Na 3. listopad v 17 hodin je proto naplánována autogramiáda Copaté mámy, kam vás také srdečně zvu. Protože v Pardubicích bude účast zachraňovat má veliká rodina, v Praze bych ale mohla skončit sama mezi regály. Tak mě v tom prosím nenechte! Děkuju! :-)

8 komentářů:

  1. Báro,
    teď trošku lituji, že jsem si nepočkala až na křest ;-)
    Ale vlastně proč ne , mohla bych zajistit hlídání a s sebou vzít i manžela a užít si netradiční večer.
    Možná se tedy zase uvidíme.
    Shodou okolností v této kavárně mám ve středu setkání s blogérkami :-)
    Ať se křest vydaří a kavárna je plná čtenářů a kniha mizí z pultů knihkupectví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuju :-) A určitě doražte...nevím sice, co z toho vzejde, ale věřím, že to bude příjemná akce :-)
      Čtení v knihovně bývá vždycky komornější a já letos úplně zapomněla včas na něj upozornit...takže si vážím toho, že jste i přesto dorazila :-)

      Vymazat
  2. Krásné! Přeju, ať se křest i autogramiáda vydaří! :-) Já měla (tedy má knížka) měla takový spíš neformální křest v září a nakonec to bylo super :-))) Ani jsem o tom původně neuvažovala :-)) Tak nějak to vyplynulo :-) A nebude nějaká autogramiáda třeba i u Dobrovského v Brně?? :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-)
      Sama jsem zvědavá co z copatého křestu vzejde :-)
      Každopádně o akcích na jiných místech neuvažuju, neb nevím, jak se na ně vnutit ;-)

      Vymazat
  3. Tak to je Baru krásné, škodá že na obě akce to mám z ruky, ale nevadí, určitě zde na blogu podáš zprávu. Tvou knihu jsem koupila své snášce Gábince (slovo snacha nemám moc ráda) k narozeninám a netrpělivě čekám až ji přečte. Protože pak si ji půjčím a konečně také přečtu i JÁ :o))) a na to se moc těším.
    Tak tfuj, tfuj na pátek.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, moc děkuju!
      Snáška je krásné slovo...tak doufám, že se vám oběma bude knížka líbit!

      Vymazat
  4. A co ten Hradec? Nebo mám zkusit dát tu Prahu?

    OdpovědětVymazat
  5. Baru, ctu to az ted a navic to je tedy kapanek z ruky, ale listopad si znamenam. A pokud jesterky jen trochu dovoli, pak moc rada prijdu. Moc zdravim!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)