neděle 23. října 2016

Jak se křtila Copatá máma? Betonem…

Jak jsem předesílala, o tom, co se bude v pátek večer dít, jsem neměla ani tušení. Skutečnost ovšem předčila má očekávání. 


Celý den jsem strávila ve stavu lehké nervozity, kterou jsem se pokoušela mírnit Bachovými esencemi pro krizové situace, jež mi zůstaly od domácího porodu. Ale zatímco tehdy mi stačila dávka jedna, v pátek jsem si na jazyk vykapala snad půl lahvičky.
V kombinaci s mou neschopností cokoli ten den pozřít a panákem Jamesona, který jsem do sebe hodila těsně před zahájením, jsem celý křest nakonec strávila v natolik povzneseném stavu, že mi ještě pořád přijde lehce neskutečný.
Ale atmosféra byla kouzelně uvolněná, všichni kolem (a že jich bylo dobře přes šedesát!) se usmívali až hystericky smáli (v závislosti na právě se odehrávajícím programu) a já mám pocit, že jsem se těch několik hodin prostě jen vznášela a brečela. Smíchy.
Strýček Hroch a nebiotatínek Áda se totiž uvedení celé akce chopili se vší svou noblesou, extrovertním nasazením a v dámských šatech.


Autorské čtení v jejich podání vrhlo na Copatou mámu poněkud necudné světlo. Kvíz na téma Bára a její úchylky byl proložen svérázným ztvárněním mé pubertálně nejzamilovanější scény z Hříšného tance: Baby nebude sedět v koutě! A velice naturalisticky pojatý porod knihy rozplakal minimálně jednoho přítomného nezletilce.








Následoval samotný křest, kdy byla čerstvě porozená kniha navždy zalita do betonu (protože kniha musí mít kmotra – kmotr evokuje Kmotra – Kmotr zas betonování – no prostě, oslí můstek jak blázen, a mně zůstane na věky věků rozkošné těžítko i s pupeční šňůrou ;-)



Zní-li to vašim uším poněkud bláznivě, můžu vás ujistit, že chyba není na vašem přijímači. Celý večer opravdu bláznivý byl. Ale krásně.
A já moc děkuji svým dvěma mužsko-ženským příbuzným za bezkonkurenční show. Své mamince za ztvárnění kmotry knížky. Kátě Pappové za fotodokumentaci. A kavárně Galerie café za poskytnutí prostoru i občerstvení.
Ale úplně nejvíc vám všem, kteří jste v pátek dorazili a prožili spolu se mnou večer ve znamení Copaté mámy. Děkuju!












8 komentářů:

  1. No teda! To musela být úžasná zábava!! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Báro!Jsem moc ráda,že se křest Vaší knihy povedl. Já sama jsem knihu přečetla za dva večery a opravdu se mi moc líbila. Tu chvíli, co jsem pracovala v knihkupectví, jsem ji všem doporučovala, protože jsem podle ukázky a Vašeho blogu tušila, že bude skvělá ��! A opravdu je! Iva z Olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo,
      moc děkuju a Vašeho doporučování si nesmírně vážím ;-)

      Vymazat
  3. Tak to musela být neuvěřitelná akce!
    Gratuluji ke knize, k jejímu vydařenému křestu a přeji hodně tvůrčích nápadů.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná akce s nezapomenutelnými, jedinečnými vzpomínkami. Nádhera.
    K.

    OdpovědětVymazat
  5. To musela být "bomba" ! Zasloužíte si to !! Šá

    OdpovědětVymazat
  6. Bude repriza v Praze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož pražskou autogramiádu má zcela ve svých rukou nakladatelství, repriza nebude. Ne, že bych tedy nakladatelství chtěla podezírat ze sucharství ;-)
      Ale sama nevím, co do té Prahy Yoli chystá...

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)