úterý 11. října 2016

Když si naplánuju pohodový den...



Chceš-li rozesmát Boha, řekni mu o svých plánech.
Tak kupříkladu já dnes měla v plánu takový poklidný, lehce odpočinkový a návštěvou obohacený den.

Dopoledne to ještě vypadalo slibně. Ale poté, co jsem Ami vysadila u kamarádky Ivči a s Vilim, který dle plánu usnul hned za cedulí ohlašující konec naší obce, jsme vyjeli pro Matyho, se všechno poněkud zvrtlo.
Maty si ve škole při honičce uhnal lehký otřes mozku, takže místo přejezdu na výtvarku následovala návštěva ordinace.
Následně jsem našemu benjamínkovi málem vypíchla oko klíčem od auta. (Než na mě zavoláte sociálku, ráda bych se ospravedlnila upřesněním: byl to sám Vilda, jehož obličej je právě v oné nebezpečné výšce mé volně svěšené ruky, kdo na klíč připravený k odemykání auta nešťastně, nicméně samostatně, naběhl.)
A v závěru dne mi pak došlo, že vlastně zítra vyrážím do Prahy na natáčení pořadu Literarum talentum regionální televize Regina, (kterou sice vůbec neznám, ale v jejím okupování to mně ani Copaté mámě nebrání ;-) a pro tuto specifickou příležitost nemám co na sebe.
Vzhledem k tomu, že Maty nejevil žádné z děsivých projevů, jejichž pozorováním mě pověřila naše teta doktorka (například mdloby, zvracení nebo výtok mozkomíšního moku z ucha), vyslal mě muž, který výjimečně s mým posouzením obsahu skříně souhlasil, do města.
Takže po dni plném dětských úrazů, řevu, stresu a strašidelných představ, v nichž se zpravidla vyskytoval právě mozkomíšní mok, jsem byla přinucena podniknout ještě lov na šaty…
Ale další známá hláška praví: Všechno zlé, je pro něco dobré.
A tak jsem si jako poradní hlas pozvala svou milou maminku a nakonec jsme si nečekaně příjemně zašopovaly. Díky tomu mám šaty na zítřejší natáčení a jako bonus ještě jedny, jimž jsem následně přisoudila premiéru ve čtvrtek při autorském čtení v pardubické knihovně, kam vás tímto nenápadně zvu ;-)


PS: Fotku tentokráte volím jen vzdáleně ilustrační neb už třetí týden jsem díky své blbosti a nekoordinovaným pohybům bez foťáku v mobilu, kterýžto skrze tisíce drobných prasklinek poskytuje jen velice chabý odraz reality… Jestli proto chcete vidět mé nové šaty, sledujte Reginu nebo doražte na autorské čtení :-)

2 komentáře:

  1. Baru, ty "fóry" života taky znám :o) V danou chvíli není o co stát. Zpětně se na ně ale kouká s úsměvem.
    Dnešní dopoledne jsem měla velmi poklidné. Podle plánu. Před chvílí mi volal syn, že kluci seděli ve škole na lavici a že pak si sedl i on a lavice "trochu" rupla... A hned je veseleji. Rozdováděla jsem se já, za chvíli paní učitelka, celá třída, pak pan školník... :o) Není to sice žádná radost, ale jsou i horší věci.
    Krásný pokud možno poklidný den
    Katka ♥
    PS: ať se obě tvé akce vydaří!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Napište kde všude budou autorská čtení a hlavně dopředu, bude něco i v HK?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)