pátek 20. června 2014

Léčba kabinkové deprese

Celých 80 % žen je prý nespokojených se svým vzhledem. 

Smutné. 

Ale nepřekvapuje mě to. Jelikož kdo někdy zavítal do obchodů s oblečením a ve snaze oživit svůj šatník vlezl i do zkoušecí kabinky, musel na svém vzhledu zákonitě zaznamenat spoustu nedokonalostí. A to i v případě, že se před vstupem do oné prokleté kóje považoval za atraktivní a se svým zjevem spokojenou osobu.

Kombinace zářivkoidního osvětlení a skutečnost krutě zveličujících zrcadel totiž leckdy udělá obludku i z top modelky. Natož z normální ženy. Notabene pár týdnů po porodu.

Tváří tvář zákeřnému kabinkovému zrcadlu se i neviditelný pupínek stává ohyzdnou bradavicí, T-zóna se leskne jak čerstvě naolejovaná, každý gram tuku v problematických oblastech nabývá na objemu, celulitida se zdá celulitidovatější a pohled na strie má za následek soukromou přísahu, že bikiny si na sebe už nikdy neobléknu.

Není proto divu, že se můj plánovaný upgrade šatní skříně stal totálním fiaskem. I když, při úprku z dosahu krutých zrcadel, jsem přeci jen něco ukořistila. A světe div se, doma to tak hrozně nevypadá.

Nicméně abych si po nákupním propadáku spravila náladu, rozhodla jsem se pořídit si nový nepřehlédnutelný a praktický módní doplněk. Který není třeba zkoušet. A přesto dokonale sedí.

Je jím šátek na přepravu našeho benjamínka.

Obětovala jsem pár cenných hodin spánku, prošla spoustu odkazů a diskuzí, vybrala ten nejlepší, nejkrásnější a nejbarevnější a čekala.

Včera jsem se dočkala. Přišel on, mého srdce duhový šampion.

Hned jsme ho s Vilíkem prubli. A já hlásím, že jsem, alespoň dočasně, z kabinkové deprese vyléčená. Šátek totiž leccos zakryje a od zbytku odvede pozornost. A hlavně, tak moc se mi líbí, že se usmívám pokaždé, když se na něj podívám.

A jak se říká, úsměv je stejně tím nejkrásnějším módním doplňkem :-)


21 komentářů:

  1. Souhlasím! Ty kabinky,to je hrůza hrůz:( Vlezu, zkusim jednu věc a s odporem odcházím domů...

    Šátek jste vybrala moc pěkný a Vilík s nímladí:) krásné,spokojené miminko♥
    Mějte krásný víkend,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, díky :-)
      A ten odpor...to je přesný...udivuje mě, že obchody ještě můžou mít obraty, a že je úprk zděšených zákaznic nenutí něco s těmi děsivými zrcadly dělat :-)

      Vymazat
  2. Kabinky jsou zlo! Přistihla jsem se, že za poslední půl rok jsem v ní nebyla ani jednou. Koukla jsem na velikost, řekla si "to mi asi bude" a šla ke kase :) Ono to ušetří i čas zkoušením a nezkazí náladu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou věci u nichž jsem dospěla ke stejnému bodu. Omrknu, přiložím zkusmo na tělo a jdu :-)
      Ušetřený čas pak věnuju návštěvě knihkupectví...to mě tolik nefrustruje :-)

      Vymazat
  3. Přesně, v kabince jsem se jednou úplně zhrozila, jakou mám šílenou pleť, všude stroupky, loupající se... Doma jsem to pak zkoumala a kromě odřeného nosu z rýmy, nikde nic dalšího :D Jinak šátek je perfektní, včera jsem Vás zahlédla na nádraží, Matýsek a Ami mávali našemu vlaku, byl to jen mžik, ale měla jsem pak díky Vám úsměv na tváři:) Hezký den, A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annie, jak je ten svět malej! :-) Jo, děti milujou vlaky, tak si občas děláme tour de nádraží :-)
      A ta pleť, to je přesně ono! V kabinkách mívám pocit, že mě postihlo náhlé malomocenství :-)

      Vymazat
  4. Barusko, mas recht. U nas nastesti v kazdem obchode pozdeji zbozi vymeni ci vrati penize.
    Jinak duhacek je nadherny. Muj nejbarevnejsi byl Norrsken od Easycarre. Byl srdce hladici. Jen tak dal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Norrsken se mi taky moc líbil...ostatně tohle je taky Easycarre, ale nikde na eschopu jsem ho neviděla, takže vyhrál duháček...a jsem nadmíru spokojená :-)

      Vymazat
  5. Holky, co mi to děláte! Kam dnes kouknu na blog, tam krásné nové šátky! Ale já se spokojím s tím jedním, který jsem podědila. ;-) Jsem nosítková...

    Ale teda nevím, o čem mluvíš. Co jsem se před půl rokem v naší ložnici stala matkou, dítě jsem z břicha mimo domov nesundala. To si pak člověk v kabince zkusí leda sukni a stejně na sebe pořádně nevidí :-) Doporučuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, a já blbec chodím po obchodech s kočárkem! :-) Příště to napravím...nebo se vrhnu na nakupování po internetu :-)

      A co se šátků týče...mám dojem, že mi jeden přestává stačit...už pokukuju po dalším...je to jak závislost :-)

      Vymazat
  6. Krásné, Baru! A jak píšete, úsměv je krásným doplňkem a přitom nic nestojí!!! I když někdo se bohužel radši mračí, ale to už je druhá věc. Jen tak dál. Jste úžasná! A Vilík jak je spokojený, to je krásný! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :-)
      A co se mračení týče, všiml si toho už i Matýsek a dotaz "maminko, proč se ten pán mračí?" nedávno vyvedl z míry jak mě, tak zmíněného pána sedícího naproti nám v autobuse :-)

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Báro, moc hezký příspěvěk! Jako vždy. :) Krásný veselý šátek a moc vám oběma s Vilémem sluší! Tobě to sluší ohromně! Nač řešit obraz v kabinkových zrcadlech ;) Přeji krásný začátek léta, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, děkuju! Je fakt, že s Vilíkem v šátku se vždycky cítím tak dobře, že nějaký pupínek či kilo navíc, neřeším :-)

      Vymazat
  9. Tak vida, ono je to těmi kabinkovými zrcadly. Vždycky se uvnitř hrozím, jak strašnou mám pleť, vlasy, no prostě úplně všechno. :-). Jinak šátek moc krásný. Sluší vám oběma. Olga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! JJ, zrcadla v kabinkách disponují jakousi znetvořující magií... rozhodně je není třeba brát vážně! :-)

      Vymazat
  10. šátek je nádherný,můžu prosím vědět co je to zač?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě... je to easycare, konkrétně tento a odtud :-)
      http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?volba=karta_zbozi&skupina_id=42&zbozi_id=E1&zbozi_nazev=Easycare-01

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)