sobota 21. září 2013

Korfu dovolená

Dovolená...Ostrov Korfu...Moře...Slunce...Vyhřátý písek...

Měli jsme se báječně. Co víc k tomu říct? 

Hned od prvního nočního koupání v moři po příletu, kdy jsme děti nechali spát na pokoji a jen tak se vrhli do vyhřátých vln, jsme tušili, že to bude žůžo. A nespletli jsme se.

Děti se radostně a beze strachu vrhaly do vln s námi. V písku si vydržely hrát dlouhé hodiny a nechaly nás oddávat se lenošení, čtení a povídání. A staly se nadšenými spoluobjeviteli ostrovních krás. Ať už autem, čtyřkolkou nebo lodí.

Dny jsme tak trávili prosolováním tělesných schránek v moři, jejich následným vysoušením na pláži a cestováním. Večery pak patřily dlouhým a tradičně pomalým večeřím za doprovodu řecké hudby a tanečních vystoupení, brzkému spánku nebo vysedávání na terase s výhledem na moře.

Idyla. 

Až na takovou malou pikantnost v podobě probíjející sprchy, k níž se děti po prvním kontaktu odmítly byť jen přiblížit. Večerní hygiena tak nabyla zcela nečekaný adrenalinový ráz.

Každopádně hned bych si těch dvanáct dní zopakovala. 

Ačkoli cestování letadlem je něco, co bych si s radostí odpustila. Jen máloco ve mně dokáže vyvolat větší žaludeční nevolnost než taková turbulence nebo přistávání. Ale děti se naštěstí nepomamily a v letadle se chovaly jako ostřílení letečtí mazáci.

Takže se zdá, že příští podobné hurá akci nic nebrání. Tedy až na nedostatek volných financí, jak by jistě pragmaticky podotkl muž.

Zatím však nezbývá než čerpat sluneční zásoby z Korfu a trochu si s nimi prozářit nadcházející podzim.















8 komentářů:

  1. Nádherné fotky. No jo, to bych si nechala líbit. Moc vám to sluší.

    OdpovědětVymazat
  2. Bára najskôr ešte raz gratulácia k diplomu a k tomu ako si to nazvala ty , že si zvíťazila sama nad sebou a potom k dovolenke. Pre mňa konkrétne príjemná spomienka na tú našu pred 11 rokmi. Ako som už písala, Korfu sa páčilo aj mne. Tvoje fotky mi dodali trocha slniečka v týchto upršaných dňoch. Ale verím, že babie leto nás ešte prekvapí.&Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. nádherný fotky...to teplo sálá až sem k nám domů :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jste nádherní, musela to být krásná dovolená!

    OdpovědětVymazat
  5. Žjó, Řecko. Jsem ráda, že jste si to užili a já si mohla zavzpomínat na dovolené, které jsme tam s prababičkou trávily.

    OdpovědětVymazat
  6. Jejda, probíjející sprcha! To znám z Francie. S takovým nadělením je večerní lázeň spíš povzbuzující, než zklidňující. A u dětí bych se toho bála. Ještě že to dobře dopadlo. Krásná dovolená, zasloužila sis ji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju Korfu a hodlám se tam ještě vrátit! ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)