čtvrtek 26. září 2013

Čtyřiadvacetiny

Dnes mám narozeniny. Nijak významné, jako osmnáctiny. Ani kulaté, jako třeba dvacetiny. Přesto mi je milí lidé svými zprávami a telefonáty již od rána připomínali. 

Což bylo velice příjemné, neboť děti, po mém ranním spikleneckém dotazu, kdo že to má dnes narozeniny sborově odpověděly hlasitým „JÁ“! Věc jsem sice uvedla na pravou míru, (k mírné dětské nevoli), avšak žádných oslaveneckých výhod jsem si nepovšimla. 

Den nám vcelku nesvátečně utíkal při stavbě lodí z lega, louskání ořechů, malování vodovkami a mém marném přesvědčování dětí, abychom vytáhli holinky a šli se trochu provětrat. Děti však byly dnes tuze lenivé a navíc jim teklo z nosu, tak jsem je zanechala domácím radovánkám a šla si upéct aspoň dort. 

Variaci na cheescake s malinami. Skutečně vynikající, avšak nenechavými dětskými lžičkami znehodnocený, ještě před řádnou fotodokumentací.

S mužem domů k večeru zaválo alespoň trochu narozeninové nálady. Dostala jsem květiny, sfoukla svíčky a nakrojila si svůj dort. Ale pořád to nebylo ono.

Pak ale obě děti usnuly. Muž se k nim brzy připojil. A mně zbylo pár tichých a posledních okamžiků dnešního dne. Konečně jsem se naladila a začala se pěkně nostalgicky a melancholicky rochnit v zážitcích uplynulého roku. 

K mé neskonalé úlevě jsem z toho přehrabování se vyšla spokojená. Mnohá přání se mi splnila a některá se mi právě plní. Do příštího roku mířím s nemalými plány a cíli. A moc se mi líbí, že o sobě bez falešného sebepřesvědčování můžu říct, že jsem šťastná.

Tak i Vám přeji mnoho štěstí a děkuji za přízeň!



11 komentářů:

  1. Znám jen několik málo lidí, kteří o sobě dokáží říct, že jsou šťastní. Vždycky se tak zatetelím a říkám si, že naděje a láska ještě nevymřely a že na tom nejsme tak špatně... :-) Tvůj blog sleduji (více či méně pravidelně) asi dva roky a ještě jsem se neodvážila nic napsat, až dneska mě příjemně nabudila ta douška o štěstí. Krásné narozeniny a hodně milých a šťastných chvil! :-)

    Káťa

    OdpovědětVymazat
  2. Přeji krásné narozeniny.
    Trošku závidím to, že si ty narozeniny užíváš, já s tím přestala asi ve třiceti:))
    A moje poslední pětatřicáté narozeniny jsem skoro měla depresi, že jsem stará urvaná matka od batolete, co nic nestihla:)
    Ale co, za pár let zase bude co slavit - že jsem se toho požehnaného věku dožila :D

    OdpovědětVymazat
  3. Barunko, tobe je teprve dvacetctyri a uz mas skveleho manzela a dve uzaane deti. Neni divu, ze jsi stastna! Jsi pro mnohe z nas inspiraci svym optimistickym pristupem k zivotu. Ja ti moc dekuji a preju Vam vsem mnoho zdravi! Snad sis svuj den i tak uzila!

    OdpovědětVymazat
  4. Báro, všechno nejlepší! Je skvělé, a to opravdu moc, že jsi šťastná, přeji Ti nejen to, ale do dalších let, všechno dobré:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Všechno nejlepší a ať se tvé plány a přání plní :) A také a´t se tu dál kupí mnoho optimistických příspěvků, které nám zvedají náladu! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Baru, přeji ti jen to nejlepší:) Krásné narozeniny:)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné Báří, všechno nejlepší a ať se máš vždycky tak príma :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ti přeju k narozeninám všechno nejlepší, a ať se ti i v dalším roce daří plnit všechny přání a cíle. =)

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Barunko, připojuji se s gratulací a přáním, aby se Tvá příní plnila i nadále a Ty byla šťastná v kruhu nejbližších i mimo něj.
    Slavila jsem dvanáct dní před Tebou a byla ráda, že mi to moc lidí nepřipomíná, ale to bude už tím věkem. Když mně bylo jako Tobě, byla moje dcera na světě necelý měsíc. Teď má jednadvacet říkám si, jak rychle to uteklo.
    Užívej si každý okamžik jako dosud, naplno a s láskou :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Báro, opožděně (ale přece) přeju všechno nejlepší k narozeninám! Ať jsi dál tak šťastná a spokojená ...

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Váho, opožděně všechno dobré do dalšího roku života :-)!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)