středa 7. srpna 2013

Vybíráme dovolenou

Moře, to je pro mě synonymum té pravé letní dovolené. Tedy ne, že bych si dovolenou neužila i bez něj. Ale moře. Ach...

A tak mi bylo letos moře přislíbeno. Muž by asi raději na hory. Ale já umluvila děti. Ty se vrhly na tatínka. A maminka „dostala“ dovolenou u moře jako dárek za státnice.

Slib byl dán a já žila s blaženou vidinou budoucnosti, z níž na mě pomrkávalo azurově modré moře se zlatým pískem a palmami. Ale budoucnost se přiblížila a my jsme pořád bez dovolené. Začali jsme proto jednat.

All-inclusive s kamarádkou a její rodinou by bylo fajn. Leč, asi je to na nás moc nóbl. Moc drahé. A taky nezvyklé.

Tak nakonec padla volba na variantu apartmánu na Korfu, kde jsme strávili krásnou svatební cestu. 

Jo, Korfu, to je má srdeční záležitost.

Zamilovala jsem se do něj už kdysi dávno, po přečtení knížek Geralda Durrella. Vždycky jsem tam chtěla. Měli jsme tam jet už před svatbou. Pokud vím, muž měl v plánu mě tam někde na pláži požádat o ruku. Romantika jak blázen. Bohužel, těhotenské nevolnosti mě tehdy udolaly a já místo na pláži polehávala v nemocnici. Předsvatební cesta se tedy změnila na posvatební. A žádost o ruku byla přesunuta poněkud severněji, konkrétně do jižních Čech.

Ovšem Korfu bylo úžasné. A těch zážitků. Projížďky na skůtru, na čtyřkolce, na lodi, kde mě stihla úporná mořská nemoc trvající po celou plavbu. Mužův snubní prstýnek ztracený ve vlnách Agios Gordis. Hrady z písku, vzájemné plážové předčítání. A v neposlední řadě výborné jídlo, které jsem si díky stavu dva v jednom dosytosti a bez výčitek užívala.

Aktuálně jsme na tom ovšem bídně, večery trávíme střídavě přilepení u notebooků a pátráme. Tu se nám nezdá pláž, tam zase ubytování. A když se poštěstí nalezení ideálu, nevyhovuje termín. Je to zkrátka k vzteku. Ale já stále žiju se svou azurovou vidinou, a i když mi to neúspěšné hledání leze na nervy, neztrácím naději.

Takže Korfu, v září se určitě uvidíme!

Kdysi dávno ve dvou...




A letos už ve čtyřech...

21 komentářů:

  1. Tú dovolenku ti zo srdca prajem, teda celej rodine. Pri hľadaní sa orientuj najmä na serióznosť cestovky, aby ste mohli pohodlne docestovať naspäť domov. U nás sa nejak tie neseriózne začali rozmáhať a tak nadšení turisti majú po prílete na destináciu hlavu v smútku. No ale žiadne negatíva. Viem, že Vám to dopadne dobre. Korfu je krásny ostrov. Tiež sme tam pred pár rokmi dovolenkovali. Môj sen je tentokrát Mallorca - ešte raz do tretice. &Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuju! No, snad budeme mít štěstí, nerada bych někde uvízla na letišti nebo se dělila o postel s tuctem švábů :-)
      Hmm, Mallorca, tak snad taky jednou... :-) Tobě přeju ať to vyjde :-)

      Vymazat
  2. Mám stejné zkušenosti, když je hezký hotel nelíbila se mi pláž a naopak, nebo to bylo moc drahé. Proto jsme letos vsadili na Paříž a vůbec nelitujeme.

    A jinak si to užijte, protože nakonec bude všude krásně, když tam budete všichni čtyři spolu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marlenko, moje řeč :-)
      Paříž, tam bych někdy ráda alespoň na prodloužený víkend až se nám podaří udat děti ;-)

      Vymazat
  3. My taky hledáme, kam vyrazit...jen mě ničí to šílené množství nabídek:o), kdo si v tom má vybrat...když už skoro vyberu, přečtu si na tripadvisor.com negativní hodnocení a začínám na novo. Možná lepší nevědět, škoda, že s prckem se člověk nemůže rozjet někam na blint. Batoh na záda, koupit letenku a hurá, vybrala bych si až na místě, ale se řvoucím unaveným dítětem to nerisknu:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urschulko, přesně. Pro váhavou váhu je tohle vybírání za trest. Přiznám se, že od toho mám muže, který je vždycky nucen to rozseknout :-)
      A to riskování vyrazit na blint s dětmi chápu, taky se mi do toho nechce... Ale my jsme asi obecně příliš malí dobrodruzi :-)

      Vymazat
  4. Baro,
    také stále ještě nemáme vybráno :-o
    A to nám ta dovolená už v pondělí začíná!
    Taky jsem pro moře , u nás to s finančních i těhotenských důvodů vypadá na Chorvatsko.
    Přes net se mi ale už takhle na poslední chvíli nedaří nic sehnat, asi to risknem na blind a uvidíme.
    Hlavně, že budeme týden spolu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chorvatsko bych taky brala, ale řekli jsme si, že když má ještě letos Ami letenku zadarmo, využijeme toho a poletíme někam dál...pak se z finančních důvodů asi delší dobu nikam nedostanem :-)
      Přeju krásnou dovolenou!!

      Vymazat
  5. Přeji šťastnou ruku při výběru. Já vidím dovolenou taky hlavně s mořem:)Hezký den, Baruš. PS: poslední fotka je super

    OdpovědětVymazat
  6. Naděje umírá poslední!!! Ale to nemusím věčné optimistce psát:-)
    Tak, v pohodě u počítače, už se jen těším na hezkou reportáž z Korfu. Hezkou dovolenou přeje "pecivál" Lezarts:-D!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Na psaní reportáže se moc těším, bude zajisté plná optimismu :-)
      Krásnou dovolenou i všem peciválům! :-)

      Vymazat
  7. Corfu je nádherné... ;) doufám, že se tam někdy vrátím... naposledy září 2011.. to už je doba.. ake stálo to za to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuju si, že jsem u tebe o Korfu četla a hnes se mi ta naše dovolená na něm vybavila :-)
      Tak ať ti to zase někdy vyjde!

      Vymazat
  8. Moje plánování dovolená má poněkud jiný nádech: vybereme zemi, pak sháníme co nejlevnější letenku, pak koupíme průvodce Rough Guide, zabookujeme přes Booking.com pokoj na první noc po příletu a během několikahodinového letu pak zpravidla připravím itinerář.
    Teď jsme vybrali Indonézii, ale chybí nám ty peníze na letenku:-)
    Moc mě pobavila první a poslední fotka.....jó, život už nebude nikdy stejný,ale zase je to větší sranda, že.
    Přeju vám ať najdete tu nejlepší dovolenou a pak si jí řádně užijete. Na Korfu jsem ještě nebyla, jen jsem četla článek o velmi smutném osudu koček na Korfu, které tamní obyvatele po turistické sezoněš hromadně otráví. Dost mě to vzalo. Tak je tam prosím nehlaďte a nekrmte...to tam turisty nabádali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je přeně to cestování, co teď s dcerkou nemůžu. I přesto, že jsem na svých výletech s batohem na zádech potkala sem tam nějakou rodinku nocující i s malými dětmi v levných hostelech, já na to odvahu (nebo spíš sílenost) nemám. Zrovna teď se mi vybavil jeden obzvláště špinavý hostel v Mexiku, kde chodili švábi naprosto nerušeně, kam se jim zlíbilo, postele špinavé a nepřevlečené...a tam jsme potkali Němku se dvěma malými dětmi.

      Vymazat
    2. Tak tvá dovolená má opravdu jiný nádech :-) Ale my jsme ani za bezdětna nebyli takoví dobrodruzi. A teď s dětmi jedeme poprvé dál, než po krásách českých, tak uvidíme, jak to budeme zvládat a nakolik budeme vycházet vstříc dobrodružstvím :-)

      Vymazat
  9. Krásné fotky, moc Ti to slušelo :-)
    Korfu zní moc dobře, tak držím palce, ať vyberete co nejlépe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu, děkuju!
      Zdá se, že už máme vybráno, takže v září vyrážíme! :-)

      Vymazat
  10. Upřímně, já bych teda taky hlasovala pro ty hory. =D Právě jsem se po týdnu vrátila, v nohách pár desítek kilometrů, a díky počasí jsem opálená právě tak, jako bych přijela od toho moře... =D Ale jasně, každému, co jeho jest. Mě by to u moře holt nebavilo... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám hory taky ráda, ale s dětmi je to občas očistec. Nerady chodí, zato se rády nosí. Ale to zase moje záda protestují :-) Moře, plavání a drobné výlety jsou ideál :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)