pondělí 12. srpna 2013

Sumarizace Lomnických výletů

Ne, že bych si chtěla stěžovat, ale jelikož tatínka máme poslední týdny v práci od rána do večera, rozhodli jsme se s dětmi změnit alespoň na chvíli působiště. A milá Lomnice se tak stala na pár dní naším přechodným domovem.

V první řadě bych se ráda pochlubila. Protože se mi poprvé podařilo dojet na místo určení sama a bez navigace. A nebýt malého bloudění v ještě menší vesnici, mohla bych i tvrdit, že cesta proběhla naprosto hladce. Naštěstí jsem si při hledání správné cesty vzpomněla, že u inkriminované odbočky jsme kdysi zahlédli pána močícího na vývěsku obecního úřadu. Zbývalo tedy najít odbočku s onou vývěskou a jelo se dál.

A pak už přišly milé prázdninové radovánky.

Koupání v rybníce, kde mě kdysi rodiče učili plavat. A odkud, plavete-li dostatečně daleko, jsou vidět Trosky.

Návštěva Zoo v Liberci, kde se mi málem podařilo vyklopit děti hovící si ve vozíčku. Kde jsme celou výpravu zdrželi o dobrou půlhodinu, protože jsem děti nemohla dostat od naštvaných šimpanzů bušících do skla na otravné čumily. A kde si Amálka v tropickém pavilonu střihla parádní záchvat vzteku, protože jsem se odvážila vynést ji nahoru po schodech.

Výlet na Hrubou skálu a procházka skalním městem, která se změnila v malé dobrodružství, když jsme opět měli potíže s orientací a nebyli si jistí, zda ještě někdy potkáme zbytek výpravy. A kde jsme, když nebyli po ruce šimpanzi, zůstali viset u malých žab.

A nakonec návštěva Šťastné země v ten nejméně vhodný den. Koncert skupiny Kryštof tam totiž přilákal davy dětných i bezdětných a ačkoli děti nijak nespokojeně nevypadaly, mě třeštila hlava už po první půlhodině.

Ovšem suma sumárum, bylo to skvělých několik dní. Jen mám dojem, že teta a sestřenky se z našeho nájezdu a narušení poklidných prázdnin budou ještě pár dalších dní vzpamatovávat. Ale snad to zvládnou a někdy si to zopakujeme :-)





Jako ztracený Jeníček s Mařenkou :-)









12 komentářů:

  1. Váš blog sem objevila před časem a smekám před Vámi jak to vše stíháte. Školu, děti, bydlení... klobou dolů! Krásný blog. Prima léto Lucie.

    OdpovědětVymazat
  2. jsou úžasní a jistě to byla super dovolená.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věru, to je pravda :-) Jen dovolená se tomu frmolu moc říkat nedá :-)

      Vymazat
  3. Skvělá dovolená a že se všichni okolo vzpamatovávají z návštěvy? To mi připomnělo moje děti:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelko, díky :-)
      To věřím. Ono, teta i sestřenky jsou zvyklé na vlastní tempo a klid a s těmi mými mrňaty jsme jim to poněkud rozvířili :-)

      Vymazat
  4. Děti vypadají nad míru spokojeně a já vůbec nevěřím, že se taková zlatíčka dokážou vztekat....to si prostě vždycky ti rodiče jen tak vymýšlejí, aby je ostatní litovali:-)

    Super dovča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou sama uvidíš, jak dokážou takoví malí andílci překvapit :-P

      Vymazat
  5. Krásné chvíle v krásném prostředí i společnosti:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano :-) Snad se holky brzy vzpamatují, abychom si mohli dát repete :-)

      Vymazat
  6. Teta i sestřenky byly určitě rády, že měly vzrušení. A jestli to bylo na ně moc, budou si teď víc vychutnávat svůj klid ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta poslední fotka je super, taky bych se zhoupla :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)