pondělí 26. srpna 2013

Přátelský oheň

Jako dítě a později i jako dospívající jsem každý rok trávila čtrnáct nezapomenutelných prázdninových dní na táboře. Pěkně klasicky. Ve stanech s podsadou, bez elektřiny a s jídlem z ešusu. Mytí ve studené vodě, noční hlídky, večerní slavnostní nástupy, to všechno k tomu patřilo.

V sobotu jsme díky mužovu kolegovi z práce dostali příležitost připomenout si staré časy a vyrazit na takový minitábor. Samozřejmě i s dětmi.

Hned po příjezdu se na nás vrhli předáci lanařící nás do svých stavebních společností. Přijeli jsme totiž na divoký západ, kde přestřelky byly na denním pořádku a železnice byla teprve v plenkách.

Ani nevím, kdo se nakonec bavil nejvíc, jestli muž, který s maximálním nasazením, sobě vlastním perfekcionismem a touhou vyhrát, budoval transkontinentální „železnici“ a vyhledával s mokrým obličejem hrací kostky v pekáči s moukou. 

Nebo děti, které si vyzkoušely střelbu z luku, Matýsek i ze vzduchovky, kterou si dokonce sám nabíjel. Celý den se popelily kolem potoka, do kterého Matýsek neopomněl spadnout. A ve finále si užily i nefalšovaný obří táborák.

Amálka mi usnula kolem sedmé v náručí za poslechu kytarové produkce, aby pak ještě v deset mohla křepčit kolem ohně. Matýsek vydržel do deseti a nakonec si ustlal pěkně na dece u táboráku a při vyhlašování výsledků tvrdě usnul. Ani si nevychutnal vítězství, které náš tým vybojoval.

Byl to krásný den. Spousta skvěle naladěných lidí. Maminek šátkařek, špinavých, ale spokojených dětí a ke každé špatnosti svolných tatínků. Zpívání u ohně i bez něj, indiánské představení a pocit, že jsme zase o trochu blíž přírodě.

Jen víc, takových krásných zážitků.













6 komentářů:

  1. Takové akce miluju. Hlavně ty ke všem špatnostem připravené tatínky :-) Nám podobná akce (s tematikou Vánoc) letos připadla na tento víkend. Nevím, nevím, jestli to nakonec kvůli počasí nezruší. Byla by to škoda...

    OdpovědětVymazat
  2. Z fotek je vidět, že jste si to užili a moc vám to slušelo :-)
    Jsem ráda, že je pořád dost lidí, co se rádi baví. Opravdu baví, ne jako ti mladí, na diskotéchách s alkoholem

    OdpovědětVymazat
  3. Takhle to dopadne, když Inču-čuna, není doma:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Svedčí vám to.&Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. To muselo bejt vážně krásný. Sama s láskou vzpomínám na tábory v době, když jsem byla dítě. Taky jsme se tam vždycky navyváděli takovejch blbostí... Nejhorší je, že většinu z toho teď děcka snad ani nezažijou. Slyšela jsem, že teď nesmějí děcka 'z hygienických důvodů' na táboře ani sbírat lesní plody...

    OdpovědětVymazat
  6. Můžu se Baruš zeptat, nejmenuje se ten kluk/pán, co učí Matýska střílet, Patrik? Mám pocit, že ho znám... :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)