pátek 25. května 2012

I optimisté mají své dny

Takový parádní den blbec dokáže potrápit i zarytého optimistu.
A někdy ani to pozitivní myšlení nestačí. Všechno nás štve. Každého, kdo se k nám dostane dost blízko bychom nejraději vystřelili minimálně na Mars. A ani ta čokoláda nám náladu nezlepší, jelikož právě ona pravděpodobně může za ten pubertální pupínek na naší bradě.
Ale ať už nám leze na mozek zkouškové nebo rodinné spory. Někdo tam nahoře ví, jak nám připomenout, že kvůli hloupé zkoušce ani uraženým příbuzným se svět nezboří.
A někdy to umí připomenout dost nevybíravě.
Potom se může snadno stát, že sedíte u postele malého trapiče, kterému jste ještě před pár hodinami v duchu spílali za jeho neschopnost či neochotu být chvíli v klidu, a se strachem kontrolujete, jestli se kromě horečky neobjevují další příznaky.



A zase si uvědomíte, že v životě jsou věci důležité a ty méně důležité. A že je fajn, naučit se ty méně důležité hezky odpálkovat a těšit se z toho, že jsme zdraví, máme co jíst a máme kolem sebe lidi, kteří nás i v takových dnech blbcích podrží.

2 komentáře:

  1. Blbé dny budou po celý život .. lepší je nad nima mávnout rukou .. ale ano, ne vždy to jde tak lehce, jak se píše . o to lepší pocit z toho člověk pak má . že to dokázal!

    OdpovědětVymazat
  2. Pravdu díš :-) Ale když se ty blbé dny dotknou pak i našich nejbližších třeba nemocí, mavá se nad tím rukou těžko. Takže raději pracovat na pozitivním myšlení ať se nám nemoci i špatné nálady vyhýbají :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)