úterý 17. dubna 2018

Matky sobě aneb Adiós!


Dnes jsem si otevřela svůj nový španělský slovníček na stránce, kde bylo velkými písmeny v rámečku napsáno:

Estoy feliz

Jsem šťastný


Což byla jednak milá připomínka, která mě po místy náročnějším školním dni upozornila na skutečnost, že svoje štěstí nemusím podmiňovat vnějšími okolnostmi, a jednak to považuju za andělské znamení pro nadcházející cestu…



Za dva dny totiž spolu s kamarádkou vyrážíme na minidovolenou, kterou jsem pracovně nazvala Matky sobě!
Obě máme tři děti a báječné muže, obě jsme poslední dva roky věnovaly hodně energie a sil škole a obě jsme začaly cítit, že potřebujeme malý restart.
A protože, jak známo, pokud člověk svému tělu a vnitřnímu hlasu nenaslouchá, může na to časem nepěkně dojet, rozhodly jsme se, že urychleně učiníme preventivní opatření.
Začalo to tak, že jsme diskutovaly o hypotetickém společném holčičím víkendu, ale tentokrát bez toho, abychom do čtyř ráno psaly vysvědčení. Měly jsme na mysli něco milého, malého, českého, dvoudenního…
A skončily jsme u něčeho velkého, vzdáleného, španělského a čtyřdenního!
Jen dvě matky, spousta volného času, dlouhé snídaně, palmy, šumění vln, zmrzlina, letní šaty, paella, vůně moře, koktejly na pláži, bosé nohy v písku a zpěvavá španělština všude kolem.
Tak přesně tomuhle bychom ve čtvrtek večer měly doslova vyletět vstříc.
A já se nesmírně těším, tetelím se vzrušením a cítím obrovskou vděčnost.
❤️ Za to, že jsem přestala mít pocit, že dokud nebudou všechny mé děti minimálně plnoleté, nemám na čas pro sebe a vlastní život nárok.
❤️ Za to, že mám v životě dostatek hojnosti, díky níž si celý tenhle španělský výlet můžu dopřát.
❤️ Za to, že mám úžasného muže, který mi s láskou zamává (snad) a pak vyrazí s dětmi a kamarády na čundr.
❤️ Za to, že mám skvělou kamarádku, se kterou můžu být naprosto otevřená, a které si, krom toho, že jí mám moc ráda, taky velice vážím.
❤️ A zkrátka za to, že žiju právě ten svůj život, který je někdy smutný, často veselý, ale vždycky mnou tvořený a s láskou, pokorou a lehkým sebeironickým nadhledem prožívaný.
Děkuju! 

6 komentářů:

  1. Šťastnou cestu a mnoho krásných zážitků!Pár dní bez odpovědnosti, pár dní jen tak sama se sebou, jistě přinese nový elán do nabitého života. Opravdu je zapotřebí občas na pár dní vydechnout a "vypadnout" z každodenního kolotoče.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výlet, moc vám fandím a těším se na reportáž. My jsme ve věku babiček a jezdíme každý rok na prodloužený víkend jsme ve věku 48 - 73 let. Poznávačka musí být i kdyby na chleba nebylo, to je naše heslo. Báječná odreagovačka, projeli jsme Itálii, Francii, Holandsko, Německo, Polsko, vždy se moc nasmějeme - smích léčí a prodlužuje život.:-) My mladší se těšíme jak nebudeme muset NIC a ti starší se těší, že si odpočinou od svých dědečků :-) Baru šťastnou cestu a báječný výlet. Líbí se mi i vaše pokora. krásné jaro přeji AlenaP.Jo a nás jezdí 6 až 8 kousků.

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, užij si svůj báječný volný čas, který každý občas prostě potřebuje. Jak my matky, tak i ti otcové :o)). Také jsme vychovali tři děti a moc dobře si pamatuji, jak jsem bývala "vyšťavená". Ale i tak to bylo štěstí... že je máme, že se máme, že jsme.
    Ať se vše vydaří.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. To máte fakt štěstí, že vám někdo pohlídá děti, že vám nakonec kamarádka necouvne, atd...Já měla jet už několikrát, hlavně abych přestala kojit a vždy couvla ta druhá matka. Prostě 5 let, dvakrát ročně mám jet s matkama na wellness a nikdy jsem ještě nebyla, už mám nakročeno jet sama....

    OdpovědětVymazat
  5. Barunko, šťastnou cestu a také návrat.
    Hodně příjemných zážitků přeji a spoustu sil načerpejte.
    A jestli se těším na to, co pak napíšete a fotky budou - li? No, jéje! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. To bude krásná dovolená. Čerpejte sílu a odpočívajte. Adiós.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)