pondělí 13. června 2016

Závěrečná zkouška



Jsme doma. V pořádku a nadšení.
Ačkoli, jak již z optimistického Facebooku někteří vědí, závěr se nám tak úplně podle plánu nevydařil.
Někdo tam nahoře se chtěl zkrátka ujistit, že nejsme žádný šméčka a naházel nám pod nohy pěkných pár klacků. Možná i menší kládu…
Poslední den v Římě (moc děkuji všem, kteří tipovali! a vylosované dámy, které již vědí, se mohou těšit na pohled :-) jsme si protáhli o něco víc, než jsme měli původně v plánu. Na druhé pobřeží Itálie jsme proto dorazili až kolem třetí ráno. Aniž bychom věděli, kde budeme spát.
Našli jsme si proto opuštěnou pláž, spící potomky nasoukali do spacáků a užili si noc pod širákem s vlnícím se mořem jen pár metrů od nás.
Ráno nás ovšem čekalo lehké rozčarování. Z naší, v noci romanticky působící noclehárny, se totiž vyklubala psí pláž. Přímo naproti rafinerii.
To se ovšem stalo naším nejmenším problémem ve chvíli, kdy jsme zjistili, že nám někdo vykradl auto…


V nastalé situaci se člověk může sesypat, může prohlásit celou dovolenou za "ten nejdebilnější nápad na světě" a může odjet domů s pocitem, že to všechno stojí za hovno.
Nebo si prostě zanadává, dá si rande s italskou policií, užije si poslední den na psí pláži a vyrazí domů s pocitem, že i tak to všechno stálo za to a celé tohle dobrodružství nám tisíckrát víc dalo, než vzalo.
My si vybrali tu optimističtější variantu. Což u mě je vcelku očekávatelné, ale od muže, cholerika a materialisty v jednom, jsem takový přístup snad ani nečekala. Ale je to borec a i dostaveníčko s carabiniery ustál s obdivuhodným klidem.
Jsem za to vděčná. Muži, sobě, dětem i celé té „nešťastné“ události.
Znovu a znovu se přesvědčuju o tom, že na všechno, co se nám v životě děje, se můžeme dívat z různých úhlů pohledu. Záleží jen na nás, jak se k tomu postavíme. Jestli si vybereme pocit, že je to v prdeli. Nebo si řekneme, že nás to zase něco naučilo, někam nás to posunulo a že to mohlo být vlastně i horší.
Koneckonců, můžeme být rádi, že nám neukradli rovnou celé auto :-)

11 komentářů:

  1. Baru,tomu se říká optimistický pohled na věc! Přesně,mohlo být i hur!Zase mate o zážitek víc a můžete vyprávět o italske policii;-)P.s. Tesim se na pohled:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně :-) Mimochodem, italská policie se ukázala být opravdu příjemnou, takže to dostaveníčko s nimi zas taková újma nebylo :-)

      Vymazat
  2. Baru, povýšili jste tu dovolenou na opravdu, ale opravdu nezapomenutelnou. A já myslím, že za ty zážitky a historky to s odstupem času bude jistojistě stát. Každopádně jste dobří, že jste to ustáli s nadhledem. Smekám a gratuluji k návratu domů v plném počtu, zdraví a dokonce vlastním autem! PS: nám se už 2x stalo, že nám auto na dovče kleklo a dopravovali jsme se domů velice složitě a s několika denním zpožděním. Histerčila jsem tehdy ale řádně :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-)
      Taky jsme už zažili dovolenkový autokolaps, takže naprosto rozumím, naštěstí vždycky jen při českých dovolených :-)

      Vymazat
  3. Jste dobrý, já se umím povznášet jen teoreticky, mám to načtěno ale když to přijde, nezvládnu to. Děti byly celou dobu zdravé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že já tentokrát byla fakt až překvapená, že jsme to povznesení zvládli :-D
      Děti byly naprosto ok, další příjemné překvapení ;-)

      Vymazat
  4. Z tohoto pohledu, děti měly opravdu krásné prázdniny a rodiče měli malý bonus navíc...zvládly jste to na 1+:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Báro, mazec! Od Vás bych jinou reakci nečekala, ale i tak máte můj obdiv.
    V životě to tak prostě je i když si umíme přivolat hezké dny a chvíle, zkoušky na nás přijdou.
    Bezva příspěvek. Tleskám i za výrazy, které k takovému povídání sedí a dokreslují atmosféru.
    Mějte se krásně. Věci, které vám chybí zase odněkud přijdou, včetně peněz.....prostě koloběh.Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Tak zkoušku máte za 1 s hvězdou !! Jste skvělííí !!!! Díky za postřehy z míst, které mám ráda. Šá

    OdpovědětVymazat
  7. Ty wogo, jste dobry! ;) U nas by to povznaseni se asi nedopadlo ;))).

    OdpovědětVymazat
  8. Baru, konečně jsem dočetla všechno v kuse a naprosto chápu a souzním! Jen řekni, kdo z vás to má (zážitek s carabinieri)?! ;-) Holt zážitky jsou zážitky, žejo! Ty nám nikdo neveme! Já věděla, že je to "nadivoko" nejlepší, ale trochu jsem se bála, aby to děti viděly stejně. Naštěstí to dopadlo. Cestování naštěstí snáší dobře, ale vím, že ne všechny děti to tak mají, tak jsem vděčná. Tak hodně zážitků podle novýho mustru přeju!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)