úterý 15. dubna 2014

Předporodní očista nebo očistec?

Tak jsme dle tabulek vstoupili do fáze, kdy už prý smím porodit. Mrňousek je oficiálně donošený a porod se dle slov doktorky může rozběhnout každým dnem. 

Nicméně já doufám, že mrňousek si u mě ještě chvilku pohoví, neboť naše domácnost si momentálně prochází jakousi epidemií všemožných rýmiček, kašlíčků a střevních viróz. 

Většina osazenstva se důkladně seznámila s jedním z výše jmenovaného. Můj organismus se rozhodl, že abych byla schopna vžít se do každého člena rodiny, vychutnám si viry a bacily všechny.

A tak máme doma lazaret.

Hodně se ploužíme, všude jsou kapesníčky a nočníky a nálada je všelijaká. Jen ne na příchod miminka vyladěná.

Ale mě by to už ani nemělo překvapit. Stalo se u mě již pravidlem, oslavit devátý měsíc těhotenství s nějakou tou nemocí. Zřejmě to má svůj důvod.

Byla jsem nucena povolat posily a i přesto, že objektivně nikdo hlídat či pomáhat nemohl, nakonec se našlo několik ochotných duší, které nám sem tam uvařili čaj, strávili s námi odpoledne či celý den a bavili děti, zatímco já jsem v temné ložnici meditovala nad tím, co to kurňa zase je.

Co nám chtějí všechny ty bacily říct?

Asi jsem na to přišla.

Můžu mít jakkoli silný dojem, že všichni jsme s příchodem třetirozeného na svět smíření a těšíme se na něj. Ale podvědomí je sviňa. 

A tak to vypadá, že děti si prostě potřebovaly užít dostatek pozornosti a ujištění, že jsem tu pro ně stále. Hodně se mazlit, dokonce i nosit a celkově prověřit intenzitu mateřské lásky.

Muže a mě pak zřejmě těla donutila zpomalit, spoustu věcí vyříkat a celkově se začít ladit na velkou změnu, která brzy přijde.

Pochopila jsem. Snad.

A i když stále nemám sbalenou tašku do porodnice, mentálně začínám brát blížící se porod na vědomí. Konečně mi začíná docházet, že je to vážně skoro tady a nám zbývají nanejvýš poslední dva tři týdny ve staré sestavě.

Teď už jen dohnat tu praktickou stránku :-)

...

Arteterapeutický boj proti nemocem zahájen!








11 komentářů:

  1. Krásné obrázky, moc šikovné děti máš:))
    A už máš vybranou porodnici? Jsem zvědavá, jakou jsi vybrala, já mám na výběr ještě pár měsíců čas, ale i tak se mě na to každý ptá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, dětem vyřídím :-)
      Já tentokrát zvolila variantu vlastní soukromé porodní asistentky a nejbližší porodnici přicházející v úvahu, takže Chrudim. Kdybych neměla asistentku, asi bych šla do Hlavlíčkova Brodu :-)
      Tak přeju šťastnou ruku při výběru a krásné kulacení! :-)

      Vymazat
    2. Doufám, že potom poreferuješ, jaké to bylo se soukromou PA. Držím palce, ať je porod takový, jaký bys ho chtěla!

      Vymazat
  2. Krásně řečeno... podvědomí je sviňa :-) Já zas nechtěla a nechtěla porodit... nakonec jsem skončila i na císaři, jak to nešlo. A přitom jsem se taaaaak těšila :-)) Tak ať se vše vydaří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, člověk může mít tisíckrát pocit, že je se vším smířený, v hlavě to má srovnaný atd., ale některý věci jsou tak hluboce zažraný, že s člověkem dokážou pěkně zamávat :-) Ale čím víc si to budem připouštět, tím lép se nám s tím bude určitě pracovat :-)
      Děkuju, věřím, že vydaří :-)

      Vymazat
  3. To tak rychle uteklo...všichni se brzy uzdravte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veri, díky. Naštěstí už se to zlomilo a jsme skoro úplně fit :-)
      Nicméně máš pravdu, přijde mi, že to tentokrát uteklo přímo nadzvukovou rychlostí :-)

      Vymazat
  4. Jo, nemoci, ač nechtěné, dokážou být úžasnou lekcí. Já byla na počátku minulého týdne nemocná tak, že jsem dokázala jen ležet, potit se a v neděli navíc zkuhrat nad bolestí žaludku. To se mi už dlouho nestalo. Nakonec jsem to s dopomocí dvoudenního půstu zvládla, možná rychleji než kdybych se cpala léky, (čímž je ale nezatracuji). Každopádně musím uznat, že takovou úctu ke svému tělu a ke zdraví obecně, jsem snad ještě nikdy nepociťovala.

    Přeju vám, ať se brzy uzdravíte a příchod mimíska si užijete v celé jeho kráse.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkujeme :-)
      Někdy ty nemoci člověk zkrátka potřebuje, aby mu některé věci sepnuli :-)
      Přeju ať je dobře!

      Vymazat
  5. Báro, přeji hodně sil v posledních dnech 2v1 a zároveň v prvních dnech s novým členem rodiny! On mrňousek bude vědět, kdy je nejlepší čas vykouknout na svět :).

    OdpovědětVymazat
  6. Barunko, něco na tom bude:-) Pěkné velikonoce a zdravé mimčo.Věra♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)