úterý 17. dubna 2012

Jak jsem prokrastinací k blogu přišla

Nevím jak vám, ale mě se hrozně líbí to poslední dobou tak oblíbené slovo PROKRASTINACE. Ještě nedávno bychom se jen a pouze flákali, ztráceli čas, odkládali povinnosti a dnes? Dnes prosím pěkně prokrastinujeme. Zní to tak krásně odborně a akademicky. Člověk má pak z toho odkládání povinností mnohem lepší pocit.

A tak zatímco bych měla efektivně využít čas k psaní seminární práce, vaření oběda, úklidu všudypřítomných hraček, praní z koše přetékajícího prádla nebo jiné bohulibé činnosti, vesele si tu prokrastinuju a rozšiřuju svou internetovou stopu. A to s optimistickým předpokladem, že někdo bude ochoten číst výplody mé klávesnice.

5 komentářů:

  1. Prokrastinace je výrazná a chronická tendence odkládat plnění (většinou administrativních či psychicky náročných) povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější dobu. Může představovat rizikový fenomén pro duševní zdraví. Psychologové často popisují takové chování jako mechanismus pomáhající jedinci vyrovnat se s úzkostí spojenou s výkonem dané činnosti. Podle některých vědců jsou kritéria definující prokrastinaci následující: je kontraproduktivní, zbytečná a zdržující

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za poučný komentář.
    Ale myslím, že trocha nadhledu by neškodila :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Báro, jsem spěchal, a tak sem to tam hodil, no jo právě proto nosim brejle, protože nemám nadhled :-), blog je parádní. Áda

    OdpovědětVymazat
  4. No vidíš, a já myslela, že jsi takový ten hnidopich jako na iDNESu, co má potřebu poučovat :-)
    A děkuju za pochvalu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím Báro, pěkný blog, zajímavé a čtivé čtení...obdivuji dvě malé děti a studium... a přeji hodně úspěchů , určitě zajdu častěji ! Krásné dny!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)