sobota 18. března 2017

Jak jsem (ne)napsala recenzi na Originální knihu

Když mi loni na podzim dorazil e-mail s nabídkou, abych „zrecenzovala“ knížku z dílny Originálních knih, měla jsem v úmyslu ho ignorovat jako všechny ostatní nabídky, které si ke mně najdou cestu.
Ale nedalo mi to, klikla jsem a našla knížku přesně pro našeho Matyho!


Ovšem ukázalo se, že nejsem právě spolehlivý recenzent…
Nejdřív jsem nebyla schopná vyzvednout si knížku na poště tak dlouho, až mi ji přímo před nosem poslali zase zpátky k odesilateli. Pak jsem knížku sice vyzvedla, ale tak dobře jsem si ji schovala, že jsem ji našla až na Štědrý den ráno. A nakonec, když si ji Maty rozbalil, nutno podotknout, že s obrovským nadšením, protože obsahovala i Certifikát o vlastnictví pozemku na Měsíci(!) a my si ji hned druhý den ráno přečetli, ztopil ji pro změnu Matýsek.
Minulý týden u nás doma ovšem proběhl generální úklid dětského pokoje, dům opustily tři černé pytle haraburdí a Matějova cesta vesmírem se objevila v Matějově šuplíku pod několika obrázky, šroubky, kaštany, kameny, klubíčkem provázku, kudličkou a (taktéž pohřešovaným) očkovacím průkazem…
Z mé plánované listopadové recenze Matějovy cesty vesmírem se tedy stává recenze březnová a mně nezbývá, než poděkovat paní Miroslavě z Originálních knih za trpělivost a sama si dát na monitor lepítko s nápisem: neber ty nabídky, neber ty nabídky nebo se z toho zblázníš!!!
Každopádně, abych tu recenzi nakonec nezakecala…
Matějova cesta vesmírem je knížka, která Matyho jméno nenese náhodou. Jedná se totiž o personifikovanou knihu, u níž si při objednání můžete navolit spoustu věcí. Jménem hlavního hrdiny a jeho kamarádů počínaje a barvou jeho očí a vlasů konče. (Ostatně na výběr máte příběhů mnohem víc ať už pro děti mladší nebo starší.)
Kromě toho můžete přidat i fotku a věnování, čehož jsem taky ráda využila.

Co se samotného příběhu týče, musím přiznat, že velká očekávání jsem neměla, a proto mě příběh docela příjemně překvapil. Nebudu tu tvrdit, že je to dechberoucím způsobem zpracované vyprávění, ale nebylo to stupidní ani stylisticky krkolomné, dětem se příběh líbil a já byla tak ve výsledku víc než spokojená.
S Matym proto za knížku děkujeme a musím říct, že jako dárek je to skvělá věc! 😉



1 komentář:

  1. Dobrý den, nejsem bloger, ale svět blogerek mě zajímá, zarazilo mě, že píšete, že ignorujete nabídky...proč? Děkuji za odpověd.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)