sobota 31. prosince 2016

Sedmý dopis Matýskovi



Milý Matýsku,
máme tu zase konec roku, lidé kolem slaví, bilancují a odpalují ohňostroje a já nostalgicky vzpomínám na náš první společný Silvestr před sedmi lety.
Bylo Ti sotva pár hodin a sestřičky mi Tě přinesli na kojení. Tenkrát jsem si ještě neuměla dupnout, že Tě chci mít u sebe rovnou na celou noc, byla jsem vyplašená sotva dvacetiletá holka, kterou děsilo a vzrušovalo zároveň, že je z ní máma. Ale každičký okamžik s Tebou pro mě i přesto znamenal malý velký zázrak.
Byl jsi ten nejlepší možný učitel, který mě mohl do mé nové mateřské role uvést a já jsem Ti za to nesmírně vděčná.
Trpělivě jsi snášel moje třesoucí se ruce, kterými jsem Ti overálky zapínala natřikrát, protože mi ty patentky vždycky někde ujely. Snaživě a hladově ses přisával, takže nás sestřičky brzy přestaly kontrolovat. A uvnitř mě jsi rozsvítil úplně nové světlo prodchnuté láskou, kterým jsem nám oběma svítila na cestu během uplynulých sedmi let.
Ale zdá se, že moje role toho nejdůležitějšího člověka spolu s tatínkem pomalu končí.
Jsi čím dál samostatnější a na svět sis už vytvořil spoustu vlastních názorů.
Bylo mi ctí, stát Ti po boku a budu tak činit do té doby, dokud mě budeš potřebovat, ale nezbývá mi, než se pomalu připravovat na to, že se z Tebe stává malý mladý muž.
Za sebou máš své první sedmiletí, svoje nejranější dětství strávené v srdci naší rodiny, ale před Tebou je spousta nových obzorů, kamarádů, školních zážitků a z mého každodenního průvodcování se najednou častěji stává spíš pozorování.
Děkuju, že sis vybral právě mě, aby ses skrze mě narodil do téhle bláznivé doby. A moc Ti přeju, abys byl v životě šťastný, v souladu se sebou samým a na svět jsi pohlížel s otevřeným srdcem, sebevědomě a s pokorou.
Mám Tě ráda!
Maminka



5 komentářů:

  1. Baru, nádherný!
    Přeju Ti, abys za pár let, až bude Matýsek dospělý, a měl třeba svou vlastní rodinu od něj dostala podobný vzkaz, dopis, esemesku, zprávu, plný vyznání směrem k Tobě.
    Já to od syna zažila dnes. Bylo to to první, co mě potkalo v roce 2017. A věř, že je to to nejvíc v životě.
    H.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné :) Přeji Matýskovi vše nejlepší k narozeninám a vám všem šťastný nový rok 2017. Ať je vám spolu stále hezky a učíte se navzájem proplouvat bouřlivými vodami života.

    OdpovědětVymazat
  3. Pekne, prajem všetko dobré:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Baru, to je tak krásně napsané. Také přeji Matýskovi hodně zdraví a štěstí k narozeninám.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem táta, chlap... a i tak říkám jasně - napsala jsi to moc hezky!!
    Pavel

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)