pondělí 5. září 2016

Dělat práci, která mě bude bavit – splněno


Po necelých sedmi letech strávených na mateřské se zase vracím zpátky do školy.
Ale tentokrát v roli opačné. Rozhodně nechci říkat učitelské, neboť na to jednak nemám papír, má funkce se jmenuje asistent pedagoga a vychovatelka školní družiny, a jednak u nás ve škole vlastně učitele ani nemáme.
U nás jsou totiž místo žáků prostě děti a místo učitelů průvodci, kterým se říká jménem.
Tenhle koncept se mi vážně líbí, jelikož z dospěláka se tu může klidně stát mrknutím oka student, protože my se od dětí učíme minimálně tolik, co se jim snažíme „předat“.
Ale dost filozofování a stáhneme to trochu na zem.
Jelikož naše „paní učitelka“ je zároveň i ředitelkou, což obnáší kvantum papírování, z něhož mi naskakuje kopřivka, byla mi přenechána výsada vymyslet, co se bude dít první školní den.
Funkce vrchního plánovače mi střídavě přinášela pocity rozkoše i silné nevolnosti (hned zkraje bych ráda upozornila, že NEjsem těhotná, což by některým pojem nevolnost ihned mohl evokovat ;-), ale nakonec jsem byla se svým plánem spokojena.
Vpředvečer 1. září jsem zapřáhla muže i jeho maminku do vybarvování a vystřihování, dala si dva panáky (to abych umlčela ten žaludek) a šla spát s vědomím, že můj poslední den na rodičovské dovolené je u konce.

Aby nevznikla mýlka...tu loď kreslil můj nebiotatínek, já pouze závěrečně kolorovala ;-)

Do školy jsem ráno přifrčela v dobrém rozmaru, ale na rozdíl od řediteloučitelky Lenky, která se bála, že bude dojetím brečet, já trnula hrůzou, že budu nervozitou zvracet.
Nicméně nálada, která v náš první den zavládla, byla tak uvolněná, že i můj žaludek se umoudřil a tak jsme si to já, i mé orgány, užili v naprosté pohodě.
Zvládli jsme se nalodit na společnou plavbu za poznáním, pasovat se vzájemně na školáky, rodiče i průvodce V Pohybu a dokonce i premiérově posvačit. (Podrobnější reportáž na školním webu)







A den druhý?
Krása střídá nádheru :-)



A já si říkám, že si můžu na svém pomyslném seznamu přání odfajfkovat další položky.
Najít nebo se podílet na vzniku ideální školy – splněno

Dělat práci, která mě bude bavit – splněno

Být po většinu času šťastná – splněno :-)

Autem nebo autobusem,
v létajícím balónu,
vyjedeme, vyletíme.
nad moře i pustinu.

Nastoupíme do letadla,
naskočíme do vlaku,
a pak lodí vydáme se,
až do země zázraků…



3 komentáře:

  1. Krásná škola a krásná výzdoba. A určitě práce, která bude člověka naplňovat. Hodně úspěchů.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc vám všem gratuluju! Váš projekt mi ukazuje v praxi, jak to vypadá, když se řetězí dobré nápady spolu s pozitivně naladěnými lidmi, (jo já vím, určitě je za tím i nějaký ten stres, min. z toho věčného papírování ;)), když se realizuje láska a to jak k dětem, tak ke světu vůbec.
    Držím palce i nadále.
    Hodně štěstí a radosti! :-)

    Verča

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)