pondělí 22. února 2016

Optimistická výzva

Máte taky dny, kdy se cítíte pod psa, vyflusnutě a nespokojeně? Jestli ne, tak buď kecáte, nebo jste chodící reklama na nirvánu a já vám gratuluju.
Pro nás obyčejné smrtelníky tu mám dnes jeden návrh.
Ověřila jsem si totiž, že na trudomyslnost mi zabírají „optimistické maličkosti“.
A jelikož právě procházím svou premenstruační a děsně sebekritickou fází (pánové a outlocitnější dámy snad prominou mou otevřenost), tak do negativistických myšlenek upadám vcelku často a menší nakopnutí se vždycky hodí.
A jak na to?
V ideálním případě je skvělé, fotit si, psát či v živé paměti uchovávat, každý den alespoň jednu maličkost, která vás potěšila, za níž jste vděční, a která vám pokud možno vyvolá na tváři úsměv, jen když si na ni vzpomenete.
V případě, že pravidelné činnosti nejste schopni (jako já), dělejte to zkrátka vždycky, když si vzpomenete nebo když na vás padnou chmury.
Proč?
Protože začnete aktivovat svoje myšlenky pozitivním směrem a přestanete se šťourat ve svých bolístkách. Nenecháte se sežrat špatnou náladou, ale uvědomíte si, že rozhodnutí, jak se budete cítit je vlastně ve vašich rukou. A v neposlední řadě, když si pak prolistujete svůj optimistický sešitek či album budete mít pocit, že jste vlastně děsně šťastnej člověk.
A jelikož nejsem lakomá, ráda se s vámi o kousek vlastního štěstí podělím.
Tímto postem si tedy dávám závazek, že vás na svém facebooku po celý týden budu otravovat svými optimistickými maličkostmi a budu moc ráda, když se ke mně připojíte a své drobné radosti budete sdílet též!
Pro začátek dávám k dobru jedno optimistické video z minulého týdne. Děti, park a kopec. O zábavu na hodinku postaráno. Nahoru, dolů, tady a teď. S totálním nasazením a radostí ze života. Mám se od nich ještě co učit.
PS: Pokud vás na konci videa vyděsí Amálka knokautující Viliho, ráda bych podotkla, že Vilda Amálku obral o telefon a k újmě na zdraví či narušení radosti z běhu (a pádů) nedošlo :-)
A co v poslední době udělalo radost vám? A zapisujete si to? :-)


4 komentáře:

  1. Barunko to je moc hezký nápad..těším se na Tvé maličkosti a budu dolovat ty své:-)Některé nemám nafocené,ani natočené,ale aspoň napíšu..měj krásné dny milá vzdálená kamarádko.Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Říkám si, že když nic jiného, alespoň si vytvořím zapisovací návyk ;-)

      Vymazat
  2. Proč mají děti takovou bezstarostnou radost? Proč dospěláci mají své "chmury"? Až budeš vědět, tak víš o čem je život!
    Ať se daří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-)
      Tak nějak tuším...ale do toho bezstarostného stavu se mi daří dostat málokdy :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář :-)