neděle 31. ledna 2016

(Na)mazaná optimistka u Lišek na vinici

Trocha antimateřské zábavy, to je přesně to, co jsem dnes potřebovala.

Děti jeden přes druhého smrkají a kašlou, nálada je po většinu času nevlídná a já ze sebe stále nemůžu definitivně sklepat své krizové období. Nejvyšší čas povolat babičkovskou posilu a vyrazit si alespoň na pozdně odpolední rande.
(Na osmou je ovšem třeba být zpět, jelikož se o mě momentálně při uspávání svádějí líté boje končící zpravidla tak, že si připadám jako královna sardinek. Jedno dítě zprava. Druhé zleva. A třetí mi leží mezi nohama s hlavou na mém břiše. Připomeňte mi někdo prosím, co že to je vlastně ten osobní prostor?)
Každopádně dnešní podvečer byl s mužem, i přes jeho nachlazení a přepracovanost, náš.
Dali jsme si totiž rozkošné degustační rande s Mazanými liškami.
Ve vinárně Lišky na vinici se dnes totiž víno párovalo s delikátními dobrotami Mazaných matek. (Mám dojem, že o jejich miniburgrech s karamelizovanou cibulkou se mi bude dneska i zdát.) 


A jelikož Mazané matky nás okouzlily svým gastronomickým uměním už na Oblaka festu a do Lišek jsem chtěla nakouknout už dlouho, byla to jasná volba. A rozhodně skvělá volba.
Po první sklence vína a jahodě v hořké čokoládě s chilli jsem roztála a dál už si jen pamatuju, jak se usmívám, piju, konverzuju a cpu se miniburgery.
A abych nezapomněla!
Zdá se, že už jsem nějak nebezpečně profláknutá.
Při odchodu a loučení s kamarádkou a jejím mužem alias spolumajitelem Lišek jsem se dozvěděla, že už můj příchod byl doprovázen slovy: „Bacha, to je ta známá blogerka!“
Takže mi opravdu nezbývalo než o dnešním večeru napsat, abych dostála své pověsti ;-)



4 komentáře:

  1. Jů, na tutok ekšn jsme měli taky spadeno. Ale nezadařilo se, tak příště :-). Závidíme, přejeme. Papa K.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak škoda, mohli jsme si udělat blogerský večírek ;-)
    Budu se těšit na někdy příště :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Bari, táááák to už jsi slavná !!!!! Ty hambáčky vypadají úžasně .... má oblíbená letní pochoutka z grilu .... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Odstavec v závorkách mi připomněl, že jsme si před vánoci pořídili malý gaučík na dlouhé zimní večery, čtení, sledování pohádek... Na té pohovce po usednutí strávím v úplné samotě tak 10 sekund. Zbytek trávím a la plátek rajčete v sendviči. Ty moje malé blešky mají snad radar, okamžitě se na mě sesypou (i když jsou zrovna v jiné místnosti a nemůžou mě vidět).
    PS: Na Šerlichu už je sněhu pomálu. V sobotu jsme byli bobovat a děti byly plné jehličí, bahna a listí :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)