pátek 26. prosince 2014

Vánoční zápis do rodinného deníčku

Letos jsem se nějak nemohla dostat do vánoční nálady. A muž jakbysmet.
 
Naše prazvláštní naladění vyvrcholilo v předvečer Štědrého dne, kdy jsme do půl čtvrté ráno balili dárky a vedly polovážné diskuze o úpadku společnosti, všudypřítomném konzumu a stresující době. Zřejmě se nám podařilo se ze všeho vymluvit, jelikož čtyřiadvacátého jsme se probrali sice nevyspalí, zato konečně s tou pravou vánoční náladou.

A ta nás naštěstí po celý den neopustila.

Dopoledne děti dostaly štafle a dle vlastního vkusu ozdobily stromeček, který tak dostal specifický sektorový šmrnc. Větev se skleněnými koulemi sousedila se slaměnými anděly, o kus výš se nacházel sektor šitých srdíček a uprostřed větev ohýbající se pod plechovými letadly a medvídky.

Po obědě následovala procházka se zastávkou na hřišti, kde potomstvu ke klouzání místo zasněžených kopců posloužila klouzačka.

A pak už pozvolné přípravy k večeři.

Děti překvapily svou ochotou ke spolupráci a minimální až téměř nepřítomnou prudivostí. 

S nadšením se převlékly do svátečního, u stolu vydržely čtení z Bible a vůbec se po celou večeři chovaly nečekaně distingovaně. Až na Vilíka házejícího chrastítkem do salátu. Nicméně nízký věk ho omlouvá a příště to určitě vypilujem.


Po večeři jsme chvíli venku vyhlíželi Ježíška, který se nám jako obvykle vplížil domů za zády a pak už jsme jen sledovali úprk dětí k domu a bez svlékání rovnou do obýváku. A tam to konečně bylo.

Ami pištěla, Maty se tázal, kdy konečně prskavky dohoří a Vilík projevoval okázalý nezájem.

Rychlé foto u stromečku. Na první pokus se moc nepovedlo, ale zkuste přikázat roztouženému komandu dětí, aby se místo rozbalování dárků nakrucovalo před objektivem. A tak jsme nepokoušeli dobrou náladu a vrhli se na dárky všichni.



Letos jsme měli Vánoce poukazové. Na masáže, divadla, aquaparky, hlídání, degustační večeře, rodinné focení a dokonce i na návrh zahrady od permakulturního specialisty. Minimum zbytečných věcí, maximum potěšení.

A jelikož i velkým dětem se splnila ta nej přání. Matymu tank na ovládání a vrtulník Břitva. Ami kočárek a princeznovské šaty. Spokojenost zavládla na všech frontách.




Tak tedy, děkujeme Ježíšku, a zase za rok :-)



1 komentář:

  1. Olá,
    Adorei seu blog e as postagens, agora sou seguidora do blog.
    Venha visitar meu blog www. crochelinhasagulhas.com.br
    Você será muito bem vinda.
    Janelice Bastiani

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář :-)